Muusik ja telemees Emil Rutiku andis hiljaaegu välja oma juuri paljastava raamatu “Kaukaasia köök”. Köögikunst on olnud juba aastaid kuumaverelise Emili salakirg, kirjutab ajakiri Naised.

“Minu jaoks pole toit vaid söök. Minu kirg köögi vastu pärineb ilmselt juba varajasest ajast. Olen teinud süüa sõpradele ja see on alati kõigile meeldinud, mingi seos on mul toiduga alati olnud. Söögi tegemine peab tulema heast tahtest, see on see, mis annab hea tunde, see pole kohustus. Minu jaoks on kokakunst olnud alati põnevus ja toredus. Minu juured ei ole Eestist, püüdsin sellest läbi köögi ja kultuuri nüüd ka raamatus rääkida,” selgitab säravate silmadega mees, kelle soontes voolab emalt päritud aseri verd.

Emil pole oma kodus sugugi ainuke kokk. “Kodus teevad süüa kõik, jaotust ei ole,” räägib mees õhinal. “Kui on grilimised, olen see mina, kui on mingid lihtsamad asjad, teeb naine. Talle meeldib näiteks leiba teha, tal on see kõik käpas, ta vaatab lausa kuufaase. See on leivateol väga-väga oluline.”