Keskerakonna juhatus arutas täna läbirääkimiste algatamist Eesti Keskerakonna ja europarlamendi parteitu saadiku Indrek Tarandi vahel presidendivalimistel kandideerimise küsimuses. Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kohtus Keskerakonna büroos Indrek Tarandiga, kus vahetati mõtteid Eesti praeguse olukorra, lahendust vajavate probleemide ning presidendi rolli üle Eesti käekäigu kujundamisel, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

“Presidendil on märksa rohkem võimalusi riigi poliitika suunamisel, kui seda seni on soovitud tunnistada. Keskerakond on alati võtnud aktiivselt osa presidendivalimiste kampaaniast, tuues sellesse inimestele olulised teemad ja valikud,” ütles Edgar Savisaar. “Ühiskonnas on vaja debatti, mitte valitsusparteide tõemonopoli ja juba ette õigeid vastuseid”.

Indrek Tarand avaldas lootust, et tema kandidatuuri esitamine võib viia valimised laiemale pinnale – valijameestekogusse, millest valitsuserakonnad püüavad hoiduda.
 
Keskerakonna läbirääkimised Tarandiga jätkuvad ja laupäeval arutab seda küsimust Keskerakonna volikogu, millest võtab osa ja esineb kõnega ka Tarand.

2009. aasta europarlamendi valimistel sai Tarand üksikkandidaadina 102 460 häält, samas kui Keskerakonnale anti vaid pisut enam, 103 506 häält.