Metsatöllu Kuriraivo räägib, et bändil täitus selle aasta veebruaris tosin eluaastat. “Kutsikaiga möödas, tegu juba päris elutarga hundiga,” ütleb Kuriraivo Gossip.ee-le. Meie järelpärimise peale, kas mehel ka mõnda lõbusat seika seoses fännidega on meenutada, teatab Kuriraivo humoorikalt: “Naised meid ei ahista. Mehed ka mitte. Aga kontsertidel plaksutatakse pahatihti käsi. Ükskord isegi tegi mingi tüüp mulle pärast kontserti õlle välja. Oli vast põnev hetk.” Mida vastab aga Kuriraivo kuulujutu peale, et Eesti Vabariigi president oma kauni kaasa just nende kontserdilt leidis? Sellest juba järgnevas intervjuus…

“Kuriraivo”, millal sündis ansambel “Metsatöll” ning kes bändi kuuluvad?
Metsatöll pidas selle aasta veebruaris esimese tosina eluaasta täitumise juubelit. Kutsikaiga möödas, tegu juba päris elutarga hundiga. Vanadusnõtrus ka loodetavasti veel aastate kaugusel, tunneme end praegu väga vitaalsena.

Bändi kuuluvad:
Markus, põhimees
Lauri, rahvapillimees
Atso, trummi- ja ärimees
Raivo, bassimees

Kui palju plaate olete presenteerinud?
Ametlikke stuudioalbumeid on praeguseks 4: 2010 Äio; 2008 Iivakivi; 2005 Terast mis hangund me hinge 10218; 2004 Hiiekoda. Lisaks veel ports dvd-sid ja singleid. Esitlenud neid oleme erinevais paigus ohtralt.

Millal on oodata järgmist plaati?
Järgmisel aastal võiks taas üks album ilmavalgust näha. Uusi lugusid praegu igatahes tasapisi pusime.

Esinemised lähiajal?
Suvi tihedasti erinevate felistivalide ja muude ürraritega kaetud. Kel huvi, tasuks jälgida www.metsatoll.ee, see meie esinemiste koha pealt kõige usaldusväärsem koht, mõuramiste nupu all kõik kirjas.

Meenutage palun mõnd põnevat hetke “Metsatöllu” kontsertidelt ja fännidega seoses?

Naised meid ei ahista. Mehed ka mitte. Aga kontsertidel plaksutatakse pahatihti käsi. Ükskord isegi tegi mingi tüüp mulle pärast kontserti õlle välja. Oli vast põnev hetk.

Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves pidi ka “Metsatöllu” fänn olema. Kuluaarides räägitakse isegi, et hr. Ilves olevat ühel teie kontserdil tutvunud proua Evelin Lambotiga, kellest on tänaseks saanud president Ilvese ametlik abikaasa?

Ei-ei. Räägitakse, et president tutvus töllu kontserdil hoopis Evelyn Sepaga. Et joonud mees ennast vinti ja siis ju tunduvad kõik Evelinid ühesugused. Rebinuki vale tüki ligi, pärast kodus paksu pahandust. Pidime kõik fotod ka sellest kontserdist ära kustutama, et keegi presidendivalimistel musta pori loopima ei hakkaks.

Milliseid “Metsatöllu” laule peate hittideks? Kas on mõni laul ilma milleta ei möödu ükski teie kontsert?
Vahetame lugusid esinemiskavades suht suvalislt sõltuvalt tujust ja kohast. Välismaal teeme enamasti sellised kavad, et inimesel, kes meid ei tea, tekiks meie loomingust mingi ülevaade. Kodus mängime nii, et endal põnev oleks. Kui mõni lugu tüütavalt kaua kavas on olnud, vahetame ta välja.

Millist muusikat ise kuulate?

Ise ma viimasel ajal väga ei viitsigi muusikat kuulata. Perekondlikel põhjustel siiski pöörleb aeg-ajalt plaadimasinas entel-tentel. Atso kuulab kodus oma vinüülikogu, Lauri käib maapiirkondades vanadelt naistelt leelotusi lunimas. Markus aga on viimasel ajal masinamuusika kütkes. Tõmbab igal õhtul latekskostüümi selga ja vihub kuni hommikuni omaette tantsu.

Millist raadiojaama enim kuulate?
Mina eelistan Raadio 2-te.  Bändibussis kuulame muusikat siiski plaatidelt või pulkadelt. Enamasti tahab Atso meile lasta mõne bändi huvitavat soolokasaundi, siis peame seda kuulama terve pika reisi. Mina võtan vahel kaasa Erki Kõlu anektoodikogumiku, teeb kõigil olemise raevukaks.

Mis on teie lemmiksaated telerist?

Käsnakalle kantpüks.

Millal on Kuriraivo sünnipäev ja kus asub tema sünnikodu?
Mina olen elupõline nõmmekas, sünnipäev on suvel 8. juulil.

Huvialad?
Saunatamine.

Südamelt ära?
Soovin kõigile kaunist suve ja palju värsket õhku.