Printsess Madeleine, kes hetkel viibib Rootsis ja Zorro, kes viibis New Yorgis, hakkasid teineteise järele igatsema. Kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem – Zorro lennutati eralennukiga Stockholmi. “Ma olen printsessiga rääkinud ja tema arvates on see eraasi,” ütleb kuningakoja pressiesindaja Bertil Ternert ajalehele Expressen.

 

Printsess Madeleine’i Jack Russell terjeri Zorro toimetas New Yorgist Stockholmi tuttav piloot, kes “pakkus oma abi koera eest hoolitsemisel”. Eralennuki üürimine New Yorgist Stockholmi maksab 250 000 – 500 000 rootsi krooni ehk 28 000 – 55 000 eurot sõltuvalt lennuki suurusest ja nõudlusest.

Bertil Ternert kinnitab, et koera ei transporditud maksumaksjate kulul ning et tänapäeval on see tavaline, et koeri lendudele kaasa võetakse. “Reisilennukil lennates ei tule koera eest eraldi maksta kui ta on nii väike, et läheb käsipagasi alla,” ütleb Ternert, kes enne töötas lennufirmas SAS. “Printsess Madeleine’i koer on nii väike, et ta läheb käsipagasi alla.”

Printsess Madeleine võttis endale koera 2006-l aastal kui ta elas koos tollase elukaaslase Jonas Bergström’iga. Madeleine’i on tihti koos oma südamesõbraga pildistatud ning seda ka ametlikel puhkudel. Kaks aastat tagasi kui kuninglik perekond tähistas kuninga sünnipäeva ja lossi rõdul rahvast tervitas, hoidis Madeleine Zorro’t süles.