Eesti Euroopa Liikumise MTÜ raha omastamise eest viieks kuuks reaalsest vangi mõistetud Anna-Maria Galojani fänn evib vägevat virtuaalset kaitseinglit, kes Galojani kommentaariumis kaitseb, kuid Keskerakonda kuuluvat Sofja Derjuginat sõimab hooraks …

Kui ajakirjas Naised ilmus artikkel Anna-Maria Galojani kirju tausta kohta, tekkis selle netiversiooni juurde portaalis Naistemaailm.ee lühikese ajavahemiku jooksul 17 pealtnäha erinevate nimede alt tulnud kommentaari, mis kõik eritusid mitte-eestlasliku, vigase ja väga sarnase kõnepruugi poolest.

Kontrollimisel selgus, et kõik 17 kommentaari oli tõepoolest tulnud ühelt ja samalt IP-aadressilt (loe: samast arvutist), kirjutab ajakiri Naised. Asja tegi eriti veidraks see, et kummaline, sarnaselt Anna-Mariaga eesti keelt kõnelev fänn otsekui püüdis ülal hoida artikli aktuaalsust – ühes kommentaaris tõstatas küsimuse ja viies järgnevas vastas Anna-Mariat ülistaval toonil.

Edasine uurimine tõi välja veelgi pikantsema asjaolu – samalt netiaadressilt oli samasuguse keelekasutusega inimene kommenteerinud Kroonikas ilmunud Sofja Derjugina artiklit.

Kui Anna-Maria kaitseks leidis netifänn vaid ülistavaid sõnu, siis Derjugina kohta kasutas sama õilishing väljendeid “hoor” ja “lits” ning küsis bravuurikalt: “Kas tõesti ei ole enam kedagi, kes vääriks esikaanel olemist??? Sellega ju näitab ajakiri, et libuks olemine ja vana meeste magatamine, pärast oleme veel popid ka!”

Mida teie arvate, kas Anna-Maria Galojan on ise ennast ülistavate ja teisi laimavate kommentaaride taga?