Seltskonnakaunitar Kati Toots räägib ajakirjale Buduaar, mis on tema lemmikretseptid.
Toorjuustukaste sinihallitusjuustuga
1 karp toorjuustu (Creme Bonjour)
50g sinihallitusjuustu (50% rasvasisaldusega)
1spl 100% oliiviõli
2spl Helmansi majoneesi
Lisa toiduained kõik ühte kaussi, sinihallitusjuust murenda eelnevalt, ja töötle saumikseriga umbes 4 minutit, kuni kaste on väljanägemiselt kreemjas. Serveeri. Eriti maitsev on Pädaste leiva õhikutega, kurgi, varsselleriga.
Soja-ürdivõi lihatoitudele
200 g toasooja võid
10spl sojakastet vastavalt maitsele
1 tl roseepipart
1/2 tl sidrunimahla
Vastavalt maitsele võib lisada veel erinevaid maitseaineid, nagu lihaüldmaitsesegu, tšillit, värsket tilli, murulauku, küüslaauku.
Töötle kõik ained köögikombainis või saumikseriga kreemjaks. Pane anum seguga külmkappi, kuni segu on muutunud nii tahkeks, et sellest on võimalik vormida fooliumi või toidukile abil piklik kangike. Veereta see kenasti ümmarguseks, mähi tihedasti sisse ning pane külma.