“Võsalaul 2011” finaalis osalenud Tartumaalt pärit Mart Aomets ehk DJ Footon on mees, kes šokeeris inimesi, avalikustades, et on oma endise elukaaslase uut meest noaga pussitanud. Mart ütleb, et on oma elus ümberkorraldusi teinud ning soovib ka plaati välja anda. “Mis mul ikka südamel, mu südametunnistus on üsna must, ei taha nagu kõigest rääkida, muidu hakkab rahvas mind veel rohkem vihkama. Kuid olen oma elus ümberkorraldusi teinud, mul on uus naine silmapiiril, uued sihid, jätsin joomise kah maha, kaua võib,” räägib Mart Aomets Gossip.ee-le.

Mart Aomets, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Sündisin Tartumaal Ülenurme vallas, Suitsu talus 9. juulil 1987.

Millal ja kuidas tekkis mõte “Võsalaulust” osa võtta?

See mõte sündis kui ennast täis jõin. Mul oli kopp ees sellest tavalisest elust ja tahtsin veidi põnevust. Niisiis kirjutasingi “Võsareporterile” pika kirja. Natukene hiljem tekkis idee teha see lugu, ja saingi selle õigeks ajaks valmis.

Millal laul filmiti, eredamad hetked filmimisest?

Seda ma ei mäleta, millal filmiti. Põnevaim hetk oli see, kui hakkasime sealt aasalt ära sõitma ja märkasime magavat joodikut Tõravere bussipeatuses. Seal tegi Peeter saate avapaugu. Ülejäänu oli eneseületamine. Ma pole kunagi kellelegi esinenud laulmisega, aga siis pidin suvaliste möödujate ees ja Võsareporteri tiimi ees laulma. Nüüd helistavad tüdrukud ja anuvad, et ma neile telefonis seda laulaks, ega ma ei pabla, laulan kah ;)

Kas laul oli pühendatud armsamale, et teda tagasi võita?
Ei, see lugu pole temale pühendatud, vaid kõigile, kellel on hing enamvähem samapalju haiget saanud, kui minu oma sai.

Kui noorelt laulmisega tegelema hakkasite?

Laulmisega hakkasin tegelema väga vanalt, kui tagasi vaadata. Kooli muusikatunnis laulsin küll kaasa, kuid kõvasti ja roppude sõnadega. Saime kõik kõvasti naerda, kuidas muusikaõpetaja närvitses ja klaverit kinni tagus. Ühesõnaga esimese lindistuse tegin vast 2009 aastal.

“Võsalaulus” saite teise koha, kas nüüd hakkate kontserte andma ja plaategi presenteerima?

Kontserte veel niipea andma ei hakka, sest tegelikult ma laulda ei oska enda arvates, pean seda veel palju treenima. Plaat on küll kavas välja anda.

Mis on teie huvialad?
Huvisid on mul päris palju. Tegelen vanatehnikaga, mootorratastega, elektroonikaga, füüsikaga, ehitamisega, taimekasvatusega, naistega.. Plaanis on veel kunagi lennuk ehitada ja kaugjuhitavaid rakette.

Südamelt ära?
Mis mul ikka südamel, mu südametunnistus on üsna must, ei taha nagu kõigest rääkida, muidu hakkab rahvas mind veel rohkem vihkama. Kuid olen oma elus ümberkorraldusi teinud, mul on uus naine silmapiiril, uued sihid, jätsin joomise kah maha, kaua võib.

Plaanid tulevikuks?
Lähitulevikus teen ma Jaanipäevaks suure ürituse, kuhu võivad kõik tulla pidutsema, kellel minu vastu mingi huvi on. Üritus on Facebookis üleval, sellest saavad kõik osa võtta. Muuseas teen ikka muusikat edasi, täna sain valmis loo “Olen kui lind”, mida te varsti kuulda saate. Ei tahaks rohkem plaane avalikustada, kuna need kipuvad siis kergemini nurjuma või edasi lükkuma.

Milline on teie lemmikmuusika ning kas mõni Eesti laulja ka lemmik on?
Mul ei ole lemmikut, kuulan kõike seda mis meeldib, stiilist olenemata. Eeskuju mul ka pole, igalt artistilt on midagi õppida.

Millist raadiojaama enim kuulate?
Ma ei kuula peaaegu üldse raadiot, raadiost tuleb kas reklaami või kommertsmuusikat, aga ma ei kannata paljusid laule mis näiteks Sky Plus-ist lastakse.

Lemmiksaated telerist?

Telekat vaatan ka väga vähe. Kui uudiseid ei vaata, on rahulikum elada, sest see riigilogu saab iga kuu mingi jamaga hakkama, mis elu raskemaks teeb, ma eelistan nende seaduste peale vilistada, mis nad jälle ümber muudavad või vastu võtavad. Meeldib komöödia ja mõned järjekad, kuid järjekaid vaatan arvutist, need tõmban netist alla. Lemmik neist on The Fringe.

Mida arvate selgeltnägijatest ja kuidas suhtute selgeltnägemisse?

Ma usun, et on võimalik siit “Matrix”-ist ennast pärismaailma lülitada ja siis informatsiooni saada. Ma usun jäika determinismi, seega on kõik ette ennustatav.