Tegevust alustav USA lennufirma Baltia Air Lines teatas uue Boeing 747 ostmisest ning plaanib pärast liini Peterburi – New York käivitamist kahe aasta jooksul tegevusega ka mujale endise Nõukogude Liidu alale laieneda.

Barry Clare, ettevõtte finantsala asepresident kommenteeris Associated Pressile, et ettevõttel on pooleli USA lennuametis sertifitseerimine. Asepresidendi sõnul loodetakse kooskõlastustega ühele poole saada aasta lõpuks.

Clare`i sõnul alustab lennufirma ühe lennukiga ning plaanib aastakäibeks jõuda umbes 1,1 miljardi kroonini. See on tema sõnul saavutatav, kui lennufirma täituvus ühe lennukiga ulatub 64%ni. Võrdluseks, et Estonian Airi möödunudaastane käive moodustas 1,45 mlrd krooni.

Kuu aega tagasi ütles Clare intervjuus portaalile Corporate Profile, et tegemist on esimese otseühendusega Peterburi ja New Yorgi vahel. Lend hakkab Venemaa suunal kestma seitse ja tagasi 8,5 tundi, mida on ligi 10 tundi vähem kui praegu ümberistumistega saavutatav.

Esimeses, kolmeklassilises lennukis saab olema 360 istekohta ja esimese klassi edasi-tagasi pilet hakkab maksma ligi 170 000 krooni. Samas pole Clare`i sõnul vahet, mis klassis inimene reisib – kõiki lendajaid koheldakse kuninglikult.

Tulevaste sihtkohtadena näeb lennufirma lisaks New Yorgile ja Peterburile ka Tallinnat, Riiat, Vilniust, Moskvat ja Kiievit. Pileteid lendudele hetkel veel ei müüda.

Lennufirma baasjaamaks on New York JFK. Lennufirma kuulub 43% ulatuses firma tegevjuhile, Igor Dmitrowskile, kes on Lätis sündinud USA kodanik.

Refereeritud artikli täisteksti loe SIIT