29. augustil toimub Vabaduse väljakul suur trikirattavõistlus Simpel Summer Session. Simpel Session on jõudnud oma 10. aastani ning kirjutanud Eesti väga tugevalt BMXi ning rularingkondades maailmakaardile. Kuid ülikõva line-up, uuenduslik skatepark ning kogu suur meediakära pole viinud Sessionit selle põhikursilt – olla üks suur rula- ja rattasõidu pidu, kuhu igast maailmanurgast sõitjad lõbusasti aega veetma tulevad.

Simpel Summer Session toob kohale BMX-ratturid 14-st riigist ning selgitab ühtlasi välja Baltimaade parimad sõitjad. Euroopa suurima talvise ekstreemspordifestivali Simpel Session raames toimuv suur suvine rattajämm on kõigile pealtvaatajatele tasuta!

Simpel Summer Sessioni tarvis Vabaduse väljakule spetsiaalselt üles seatavasse trikiparki on hetkeseisuga oma oskusi näitama saabumas koguni 70 trikiratturit Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt, USAst, Suurbritanniast, Saksamaalt, Itaaliast, Ukrainast, Portugalist, Kreekast, Mehhikost ja Venetsueelast.

Lõviosa osalejatest moodustavad seejuures eestlased, lätlased ja leedukad, kuna võistluse näol on tegemist ka jaanuaris toimuva Simpel Session’10 maailma BMXi tippkohtumise Baltimaade kvalifikatsioonivooruga.

Kuulsamatest sõitjatest näeb Vabaduse väljakul rahvast hullutamas korra juba ka Simpel Sessionit väisanud Venetsueela profiratturit Daniel Dhersi. Värskematest tulevikunimedest asub võistlustulle 18aastane ameeriklane Spencer Bass. Noortest Eesti talentidest demonstreerib oma suvist vormi Andres Lainevool.

Kui tavaliselt võisteldakse Simpel Sessionil rula ja BMX distsipliinidel paralleelselt, siis erandkorras ei näe tänavusel Simpel Summer Sessionil rulasõitu.

Võistlust sõidab Ameerikast Vabaduse Väljakule juhtima Zack Yankush alias Catfish.

Loe lisaks: http://www.session.ee

12:00 – 15:00 BMX soojendus (kolmes grupis)
15:00 – 19:00 BMX kvalifikatsioon
19:00 – 20:00 BMX soojendus finaaliks
20:00 – 22:00 BMX finaal ja autasustamine