Pühapäeval, 6. septembril kell 10-13 on Rakvere spordikeskuse parklas kasutult seisma jäänud asjade vahetustalgud “Kingi sõbrale!”.

„Kindlasti on kõigil aja jooksul kogunenud riideid ja vanu esemeid, mis kasutust enam ei leia, kuid mida ei passiks kuidagi ka prügimäele visata. Samas on kindlasti palju inimesi, kes tasuta või vahetuskaubana saadud asjadest rõõmu tunnevad,” selgitas ürituse algataja Allan Jaakus vahetustalgute ideed Maalehele.

„Kindlasti hoiaksime seeläbi rohkem loodust ja elaksime säästlikumalt,” lisas Jaakus, kelle arvates sobiks vahetustalgud väga hästi Teeme Ära 2010 põhiteemaks.

Inspiratsiooni kasutatud asjade vahetustalguteks ammutas Jaakus kevadel Rakvere spordihallis toimunud tasuta raamatu laadalt, mille vastu tunti väga elavat huvi.

Allan Jaakuse sõnul jäi tal endal kolimise käigus kasutult seisma täiesti korralik gaasipliit, mis on plaanis nüüd vahetustalgutele tuua. „Usun, et see pliit võiks tulevikus näiteks kellegi väliköögis asendamatuks abiliseks olla,” märkis ta. „Sama lugu on lasteriietega, mida tihtipeale vaid üürikest aega kantakse – anname siis võimaluse kõiki neid asju kinkida neile, kes saavad sellest rõõmu.”