Soome on taaskord avaldanud tuntud inimeste palganumbrid ning seekordseteks liidriteks on valitud sportlased. Kõige enam teeniv sportlane Soomes on Kimi Räikkönen, vähemalt oli ta seda aastal 2009, kirjutab MTV3.

 

F1-radadelt ralli peale üle läinud Kimi Räikkönen on Soome sportlaste seas enimteeniv mees.

Detsembris 2009 teatas Šveitsi leht Bilanz, et rallimees Kimi Räikkönen´il on umbes 100 miljoni euro eest vara. 

Kahekordne F1-maailmameister Mika Häkkinen arvatakse teenivat viimasest F1-hooajast umbes 10 miljonit eurot. Aastal 2001 F1-rajad seljatanud Häkkinen on mitmete erinevate arvamuste kohaselt teeninud vormelikarjääri jooksul ligi 100 miljonit eurot palkka ja sponsortulusid.

Jäähoki poolel on mängija Teemu Selänne üks ületamatuid oma palganumbriga. Aasta 2009 lõpuks oli Selänne teeninud ainult palgatuluna umbes 45 miljonit eurot. Selänne NHL´i klubi Anaheim Ducks maksis mängijale 2010-2011 ajavahemikus umbes 2,3 miljonit eurot.

Soomlastest jäähokimängijatest on peale Selänne´t järgmine enimteeniv Saku Koivu, kes on NHL´is teeninud umbes 34 miljonit eurot. Anaheim Ducks maksis Koivu´le eelmise hooaja eest umbes 1,8 miljonit eurot.

29-aastane tennisemängija Jarkko Nieminen on olnud profesionaal juba 10 aastat. ATP-statistika näitab, et mängija on teeninud endale ligi 4 miljoni eurot.

Golfimängija Mikko Ilonen on oma karjääri jooksul teeninud üle 3 miljoni euro.

 

Loe lisaks:

Miks Kimi Räikkönen vahetas vormeli rallisõidu vastu?

 

[ot-gallery url=”gallery/vaata-kui-palju-on-tuntud-soome-sportlased-karj%c3%a4%c3%a4ri-jooksul-teeninud”]