“Kel on plaan Läände kolida, siis ma soovitan seda teha pigem varem kui hiljem. Noorena on kogu sellest jubedast kadalipust natuke kergem läbi käia,” räägib möödunud aastal Inglismaale kolinud andekas noor fotograaf Indrek Galetin.

“Ma tundsin, et mul on vaja vaheldust, konkurente ja uusi valikuvõimalusi,” räägib hetkel koos emaga Inglismaal Wisbechi’ s elav Indrek Publikule.

“Minu põhiline töö ongi hetkel tööd otsida. Sellele ma kulutan iga jumala päeva. Ma olen tööd otsinud veebruarist alates, kohe, kui ma siia saabusin – ometi pole ma mitte midagi leidnud. Käisin hiljuti ühes fotostuudios tööd küsimas, seal öeldi mulle, et ma olen tulnud Inglismaale väga valel ajal. Siin on üle 30 000 fotograafi ja enamus noortest on valmis pildistama täiesti ilma rahata. Nii et fotograafia olen ma pannud mõneks ajaks kõrvale.”

Indrek räägib, et vedanud pole tal ka majaomanik Norman Melton’ iga.  “Pole just kõige meeldivam inimene. Ta ei lase üürnikel ehk siis meil majale lukke ette panna, nii et me elame praktiliselt lahtiste uste taga. Ta marsib iga päev meie tubadesse sisse ja nõuab, et me talle teed keedaksime. Kõige õudsem on see, kuidas ta meid alandab.”

“Karjub meile, et me oleme prügi. Sitased idaeurooplased Eestist, keda kellelegi vaja pole. Et mingu me oma urkasse tagasi. See on nii jube, kuidas üks britt võib eestlastesse suhtuda. Ta saab sellest alandamisest lausa nagu mingi kaifi,” jutustab Indrek, kellel soov Wisbechi’st edasi Londonisse minna.