Soome üks edukamatest näitlejannadest Irina Björklund on pääsenud Hollywoodi filmitööstusesse ning tõdeb, et sellest hoolimata, ei tea teda seal mitte keegi. Viimati mängis ta ühte peategelastest George Clooney kõrval filmis The American, kirjutab Me Naiset.

Inna Björklund sai eelmise aasta lõpus suure rolli Hollywoodi filmis, aga Los Angeles´is ei tunne teda keegi. Inna tunneb end paremini, kui ta on loomulik ning selleks ei meigi ta end tavaelus pea kunagi.

“LA´s ei või minna proovidele sellisena, et pole end korda teinud. Üritan üldse proovivõtteid vältida,” ütleb Irina.

Üks hetk. Kas Irina ja tema näitlejast mees Peter Franzen ei läinud Los Angeles´isse mitte sellepärast, et karjääri luua ja täheks saada? Kuidas selliseks saadakse, kui ei käida proovivõtetel? Või kas Irina on juba nii suur täht, et tal on õigus proovidest keelduda?

Ei, Irina pole veel nii suur täht. LA´s ei tunne teda veel keegi – kuigi tema roll, filmis The American, on suur. Nendeks proovideks pidi Irina end pea sundima.

“Proovid ja filmimised on stressirohked ja üritan vältida stressi kõiges. Muidugi alati ei saa keelduda tööintervjuust, leib on ju vaja lauale saada. Mõtlesin, et kui film kõlbab George Clooney´le, kõlbab see ka minule. See oli algnäitleja roll, ma ei ole veel läbimurde lävel. Arvan, et roll oli suurem asi soomlastele, kui minule.”

Irina ja Peter ei kolinud LA´se kuulsuse tõttu. Nad otsivad seiklust ja said vaba aega, kuna telefon ei helisenud enam nii tihedalt, kui Soomes.

“Sain aega mõelda, mis on elus kõige tähtsam. Ei ela enam ainult iseendale, nüüdsest on pere alati number üks.”

Los Angeles´is on Irinal aega, et kirjutada laule. Loovus nõuab tugevat enesetunnet. 

“Suurimad unistused on seotud muusika tegemisega. Tahaksin kunagi elada Prantsusmaal!”

Irina on õppinud, et ka vähemase rahaga saab hakkama. Kui aga Ameerikas kuuluda kuhugile näitlejaliitu, tuleb mingi summa alati pangakontole. Minevikus tehtud väiksemad rollid toodavad vilja.

 

[ot-gallery url=”gallery/n%c3%a4itleja-irina-bj%c3%b6rklund-sain-suure-rolli-filmis-the-american-aga-mind-ei-tunta-ikka-veel”]