Seoses muudatustega panga Balti üksuste juhtimises läks senine personalidirektor Helo Meigas tööle Stockholmi, Swedbanki gruppi, teatas pank täna. Temast saab 1. septembrist Swedbanki rahvusvahelise panganduse finantsdirektor.

Rahvusvaheline pangandus on üks kuuest Swedbanki strateegilisest ärivaldkonnast, hõlmates enda alla tegevuse Venemaal ja Ukrainas, harukontorid on ka Norras, Taanis, Soomes, USAs ja Hiinas ning esinduse Jaapanis.

Rahvusvahelise panganduse äriüksus on vastutav ka finantsinstitutsioonide ja väliskaubanduse finantseerimisega seotud kliendisuhete juhtimise eest. Swedbanki grupi finantsjuht on varasem Balti panganduse juht, eestlane Erkki Raasuke.

Helo Meigas on hariduselt inglise filoloog, 1992. aastal lõpetas ta Eesti Diplomaatide Kooli. Meigasel on magistrikraad õiguse ja diplomaatia alalt Tuftsi ülikoolist USAs Massachusettsis.

1995 sai Meigas Tallinna börsi juhiks, kolm aastat hiljem Eesti Panga asepresidendiks. Aastast 2000 tegutses ta Maailmapanga konsultandina. Enne 2004. aastal Hansapanka divisjonidirektoriks asumist töötas Meigas Helsingis McKinsey strateegilise konsultandina.

Stockholmi siirdus ka senine panga IT-direktor Aivo Adamson, kes sai juuni keskpaigas Swedbank grupi IT rakenduste ja infrastruktuuride valdkonna juhiks.