Mind on kasvatatud nii, et iga kuu tuleb kõigepealt ära maksta maksud ja seejärel pangale laenumakse, ütles Tartus Draakoni hotelli, restorani ja kohvikut pidava ASi Tony omanik ja juhataja Riina Veiram.

„Ma ei usu, et võlgades olevad toitlustusasutused saavad lihtsamalt läbi, kui nad makse ära ei maksa,“ rääkis Veiram. „Küllap meil ikka on riigistruktuure, kes sellistel firmadel silma peal hoiavad. Äris saab petta üks kord ja küll klient teeb lõpuks ise valiku.“

Veiram ütles, et kuigi neil käivet pole juurde tulnud, on nad ikkagi suutnud ots-otsaga välja tulla. „Oleme lihtsalt absoluutselt kõiki kulusid, sealhulgas ka juhtimiskulusid maha surunud,“ rääkis Veiram.

Veirami sõnul ei lähe toitlustusäris ja üldse majanduses enne midagi paremaks, kui „kõik korraga madalale pole istunud“. „See tähendab, et tuleb kulusid koomale tõmmata ja kõiki tooteid väga põhjalikult analüüsida,“ selgitas Veiram. „Ja muidugi: ärge prassige ega sõitke nii palju ringi! Mulle vahel tundub, et eeskätt just noored ettevõtjad sageli ei teadvusta ettevõtja rolli. Ja siis on mul neist kahju, et nad oma elu nii rumalasti on elanud.“