Eurolines Baltic liiniliikluse käive kasvas esimesel poolaastal 35%, muutus omanike struktuur.

Eurolines Baltic kaubamärgi all tegutseva MootorReisi AS liiniliikluse käive kasvas esimesel poolaastal 35,2%. Reisijate arv suurenes 33%, kokku vedas MootorReisi AS esimesel poolaastal 118302 piletiga reisijat, neist teises kvartalis 67800 reisijat.

Opereerimismaht suurenes esimesel poolaastal 29% võrreldes 2008. aastaga. Peamine veomahu kasv oli seotud Läti ja Leedu vahelise liinivõrgu laienemisega. Kui 2009. aasta esimesel poolel oli veomaht Riia-Vilniuse ja Riia-Klaipeda liinidel kokku 670’000 liinikilomeetrit, siis 2008. aastal vaid 42’000 km.

Netotulu ühe liinikilomeetri kohta kasvas esimesel poolaastal 5%. Kulud ühe liinikilomeetri kohta jäid võrreldes 2008. aastaga samale tasemele.
Võrreldava veomahuga liinidest kasvas reisijate arv Tallinn-Riia liinil 9%, Tallinn-St.Peterburgi liinil 32% ja Riia-Peterburgi liinil 35%. Samas vähenes reisijate arv enam kui 50% Riia-Kaliningradi ning Riia-Varssavi liinil.

Juunis 2009 toimus ka muudatus Eurolines Balticu omanike struktuuris. Senine suuromanik Hugo Osula omandas Saksamaa bussioperaatorilt Deutsche Touring Gmbh 40% MootorReisi AS aktsiatest. Pärast toimund tehingut on Hugo Osula MootorReisi AS ainuomanik, kellele kuulub 100% ettevõtte aktsiatest.

Eurolines Baltic kaubamärgi all tegelevad rahvusvaheliste regulaarbussiliinide opereerimisega MootorReisi AS ja selle tütarettevõtted. 1993. aastal asutatud MootorReisi AS on arenenud üheks juhtivaks rahvusvaheliste bussiliinide vedusid teostavaks ettevõtteks Baltikumis. Peasindused koos opereerimisbaasi ja müügivõrguga asuvad Tallinnas, Riias, Vilniuses, Klaipedas ja St Peterburgis. Ettevõttel on ligi 50 kaasaegset turismibussi.