Laupäeval, 22. augustil toimub Saaremaal, Pidula Forelli puhkekülas esimene Saare Jazz ehk Valgus pimeduses, millest korraldajad loodavad toreda iga-aastase traditsiooni kujunemist. Saare Jazzi peaesineja on tänavu juba kogenud jazzlaulja Sofia Rubina, kes on viimastel aastatel võitnud
mitmeid vokaaljazzi konkursside auhindu nii Eestis kui välismaal.

Sofia Rubinat ja teda saatvat Club Eclecticut soojendab Saaremaalt Lümandast pärit, Kuressaare gümnaasimi vilistlane , kes läinud kevadel osales edukalt Nõmme kultuurikeskuses rahvusvahelisel noortekonkursil Jazzartist 2009, noor laulja Teele Viira. Erikülalisena astub üles Soome trompetivirtuoos Kalevi Louhivuori. Kõik see toimub pimedas augustiõhtus, valgustatuna lõkete, tõrvikute, küünalde ja lambikestega nii vee pealt kui vee alt, andes kalarohkele veskitiigile akvaariumi efekti. Õhtule paneb punkti võrratu ilutulestik. Saare Jazz ehk Valgus pimeduses algab kell 21 ja pilet sellele maksab vaid 40 krooni.

„Saare Jazz ehk Valgus pimeduses toob esile selle suurepärase loodusliku keskkonna, milles Pidula Forelli puhkeküla asub. Soovime kvaliteetse puhkusevõimaluse kõrvale pakkuda ka nauditavat kultuurielamust, mis oleks kättesaadav paljudele,“ kommenteeris sündmuse sündi Saarepuhkus OÜ
juhataja Ove Tamme.

Kontsert toimub veskitiigi ühel saartest, mille jälgimiseks on saare vastaskaldale püstitatud suur telk laudade ja istekohtadega kuni 300 inimesele. Jazzihelide kõrval saab nautida värskelt püütud ja küpsetatud forelli, veini ja erinevaid suupisteid.

Sofia Rubina esineb koos ansambliga Club Eclectic, mis on uus ja innovaatiline Nu Jazz projekt. Kaasaegset rütmimuusikat pakkuva kollektiivi kontseptsiooni taga seisavad Kristjan Masurtšak ja Vladimir Võssotski, kes sulatavad kokku tänapäevast elektrot, klubirütme, jazzharmooniaid ja akustilisi helimaastikke. Rütmipille mängib noor ja andekas Kaspar Kalluste.

Saare Jazzi lõpetab DJ käe all toimuv jätkupidu telgis ja söögitares. Peale kontserti mahub puhkemajadesse ja kämpingutesse ööbima 90 inimest, telkijaid veelgi enam.

Lisaks kalapüügile korraldatakse Pidulas erinevaid aktiivpuhkuse vorme, nagu paintball, GPSmängud, kanuuralli ümber saarte, fotojaht, kalapüügivõistlused jpm. Pidula Forelli puhkeküla asub Kihelkonna vallas, Kallaste külas, 35 km Kuressaarest.

Vt ka http://www.saarepuhkus.ee