Hiljuti viibis Rootsi kuningas ametlikul visiidil Botswanas. Enam tähelepanu pälvis küll see, et kuninganna Silvia gripi tõttu reisist viimasel hetkel loobuma pidi. Ka osa rootsi ajakirjanikke, kes kuningat visiidil saatsid, huvitusid pigem kuninganna tervisest kui kuninga riiklikust visiidist, vahendab Hänt Extra.

 

Rootsi ajalehe Expressen reporter oli juba mitmel korral kuninganna Silvia tervise vastu huvi tundnud ja kui ta ka visiiti kokkuvõtval pressikonverentsil kuningale Silvia tervisliku seisundi kohta küsimuse esitas, läks kuningas Carl Gustaf’il kops üle maksa ja ta pöördus isiklikult ajakirjaniku poole: “Jaa, ainult Sulle ütlen ma, et ta on nii haige, et arstid peavad tal kõrvad ära lõikama. Nii tõsine on asi.”

 

Kõik peale ajakirjaniku hakkasid naerma. Kuningas pöördus ülejäänud ajakirjanike poole ja küsis rahulikult: “Järgmine küsimus?” Naljakas juhtum võeti video peale. Kuningakoja infoülem kommenteerib juhtunut järgnevalt: “Kuninga poolt oli tegemist irooniaga. Toimus pressikonverents riigiviisidi kohta ja niimoodi tahtis kuningas tähelepanu juhtida sellele, et ta vastab ainult neile küsimustele, mis puudutavad visiiti.” Ajakirjanik võttis seda naljana ning ei ei arva, et kuningas oleks vihane olnud.