Ansambli Regatt üks looja ning solist Marek Jürgenson räägib, et tema huvi muusika vastu ilmutas end juba teismeeas. “Huvi muusika vastu tärkas teismelise eas vinüülplaate kuulates, mis tol ajal saada olid. Eeskujuks on kõik muusikud-lauljad, kes suhtuvad muusikasse kirega ja suudavad pakkuda emotsiooni,” räägib Marek Jürgenson Gossip.ee-le.

Marek Jürgenson, teie sünnipäev ja sünnikodu?
28.11.73 Võru

Teie perekond ja lapsed?
Abielus ja 3 lapse isa.

Kui noorelt tekkis huvi muusika vastu ning kas teil on ka mõni eeskuju Eesti muusikute- lauljate hulgas?
Huvi muusika vastu tärkas teismelise eas vinüülplaate kuulates, mis tol ajal saada olid. Eeskujuks on kõik muusikud-lauljad, kes suhtuvad muusikasse kirega ja suudavad pakkuda emotsiooni. Lauljatest tämbri ja häälematerjali poolest imponeerivad Ivo Linna ja Jaak Joala varasemast perioodist, muusikuna on super muidugi Tõnis Mägi, tänapäevast Vaiko Eplik, Ewert Sundja ja Tanel Padar.

Millal ja kuidas loodi ansambel Regatt, kes oli bändi looja?

Bänd loodi Tallinna Linnahalli ees aastal 2005, kui mälu mind ei peta ja kindlasti olin seal kohal mina, see on mul küll meeles ja samuti Mattias Mustonen, kes seniajani viiuliga toimetab.

Kas bändil on ka omaloomingut, või mängitegi vanu tuntud hitte?
Omaloomingut on ja tuleb aina juurde.

Kes kuuluvad Regatti nimeliselt?

Marek Jürgenson – solist ja kitarr, Mattias Mustonen – viiul, Kalmer Laanemägi – bass, Kaarel Tamra – klahvpillid, Silver Ulvik – trumm

Regatti esinemised lähiaegadel?
01.juuni Lastekaitsepäeval Raekoja platsil, 23. juuni Viimsi Jaanituli, 30. juuni cafe Amigo. Juulis Rõuge Paadiralli, Viljandi Retrofest, Õllesummer jne…

Kas mõni plaat ka on välja antud, või on oodata lähiajal uut plaati?

Eelmise aasta juunis ilmus heliplaat Tallinn-80, millel valdavalt retrolood Regati stiilis, sügisel on plaanis välja anda uus plaat ning sellel juba pühendame omaloomingule.

Kontaktaadress fännide tarvis?
www.regatt.com ja facebookis oleme ka.

Huvialad?
Ujun meelsasti ja loen raamatuid ning teater eelkõige.

Millist muusikat ise meelsasti kuulate?
Funk, soul, fusion, jazz. Muusikat, mis loodud seal 70-80 paiku.

Millist raadiojaama enim kuulata meeldib?

Raadio Tallinn, Vikerraadio, Raadio 2.

Lemmiksaated telerist?

Jüri Üdi Klubi, teatrisalvestused.

Südamelt ära?
Kord 2 klassis muusikaõpetaja soovitas mul metsa harjutama minna, sooviksin, et keegi ei teeks kunagi ennatlikke järeldusi.

Kas meenub ka mõne fänniga seoses midagi põnevat?

Kord kinnitas üks fänn salaja esinemise vaheajal meie bassimehe mütsi nokale sildi: “Olen kui murakas” ning mida me alles riietusruumis kontserdi lõpus tähele panime, lihtsalt laval oli arusaamatu kui rahvas murakas, murakas skandeeris. Kes see oli ja mis ta sellega mõtles jäigi saladuseks.