Mood on kogu elu mänginud Electra (35) elus olulist rolli, olgu siis meelelahutusmaailmas, kostüümide, hobide või lihtsalt moekunstnikest sõprade kaudu, kuid seni mitte tööna, kirjutab Kristina Herodes Kaubamaja ajakirjas Hooaeg.

“Minu tegelik kirg on mood, see on alati nii olnud, tahan sellega tegeleda iga päev! Avastasin, et mäng moega – see on osa minust, mis pakub kõige sügavamat rõõmu. Ma olen lapsest peale joonistanud moevisandeid ja õmmelnud endale riideid, aga kui sul on sellised supergeniaalsed sõbrad nagu näiteks Aldo Järvsoo, siis ei tunne ennast enam nii andekana,” mainib ta leebelt.

Olla kursis trendide ja maailmamoega on tema jaoks sama loomulik, kui teada ilmateadet. “Ma austan väga disainereid, kuid vahel tajuvad moehariduseta inimesed isegi paremini, mida teised kanda tahavad. Neid ei pimesta soov puhast kunsti teha.”

Electra ise on moetarbijana kindlalt kvaliteediusku. “Ma mõtlen nii – head asja kannad ju aastaid! Kui jagada hind ära kandmiskordade peale, siis pole enam üldse kahju rohkem maksta.”

Kohalike moeikoonide hulka kuuluv Electra tunneb tõmmet nii disaini kui ka moeturunduse suunas. “Mul on tohutu kiusatus midagi ise luua või organiseerida. Usun, et varsti jõuab kõigile kohale, et suurte kiirmoekettide asjad, millega kogu maailm on üle ujutatud, ei ole eriti ihaldusväärsed ei kvaliteedi ega originaalsuse poolest – hinge sealt ei leia!”

Praeguse tööga seoses reisib Electra palju Aasias, mis on tema arvates ideedest külluslikult laetud paik. “Mulle meeldib kolistada moeturgudel Hiinas. Seal võib miniatuursete butiigikeste vahel käia päevi ja pidevalt leiad midagi uut, üks asi erilisem ja inspireerivam kui teine!”

Aasia tüdrukud armastavad silmapaistvat stiili, tänaval on võimatu kohata igavalt riietatud inimest. “Kujuta ette, nad näevad iga päev välja nagu moeajakirjast välja astunud! Ma ei mõista, miks me Euroopas eelistame jääda nii tavaliseks, kui huvitavam välimus teeb ju säravamaks sinu enese elu?”