Soome laulja Sani Aartela (39) ja näitleja Turkka Mastomäki (40) perekond kasvas augustis tütre võrra suuremaks. Emaks saamise järel on Sani´le meenunud oma lapsepõlv ning ta kavatseb mitmeid asju teisiti teha, kirjutatakse MeNaiset portaalis.

 

Sani Aartela on alati armastanud päikest, aga eelmisel suvel pakuti seda liiga palju. Lauljal oli kogu rasedus läinud hästi, aga viimased paar suvekuud olid lausa liig. Kergendus tuli alles siis, kui pisitüdruk oli ilmale toodud.

Sünnitusvalud kestsid mõned päevad, mil Soini kirus ja vandus. Abikaasa Turkka Mastomäki oli algusest lõpuni sünnituse juures ja üritas toetada kogu oma abiga.

“Energia hakkas juba otsa saama, aga siis ta tuligi – maailma armsaim tüdrukuke,” ütleb juba üle poole aasta ema rollis olev Sani.

Sani ja Turkka kohtusid umbes neli aastat tagasi teatriõppusel. Naisel tekkis kohe tunne, et see on inimene, kellega võiks perekonna luua.

Sani ei olnud iial tõsiselt mõelnud, et võiks emaks saada. Neljakümnele lähenev naine arvas, et sellises eas ei jaksaks küll enam mähkmerallit ja öövalvet pidada. Aga läks vastupidi, naine jäigi lapseootele. Emadustunne on koos lapsega muudkui kasvanud ja kasvanud.

“Kui vastutusel on pisike abitu imik, siis tuleb jõudu muudkui juurde. Vastutuse tajumine on otsustav hetk. Hea, et ma ei saanud kolmekümnesena emaks, ma poleks siis veel valmis olnud. Usun, et kui olen natukene elu näinud, oskan kasvatada ja nõu anda lapsele palju paremini.”

Kuna Sani koges nooruseas mitme sõbra surma ning oli üldse väga emotsionaalne inimene, siis ei saanud ta vanematega tihti asjadest rääkida ja elas sissepoole. “Olen tihti mõelnud, kuidas kasvatada last sedasi, et meie omavahelised suhted oleksid head lõpuni välja. Sooviksin, et ta avaneks minu eest alati, kui on probleeme,” unistab Sani.

“Oma vanemate suhtes on tunnustus kasvanud. Oma last kasvatades saan sellest aru, kuidas lapsevanem olla tundub ja mida vanemana olles tuntakse.”

Sani peres oli tihe nähtus, et vanemad tülitsesid tema ees ning see pani teda hirmu tundma. Naine on on aga arvamusel, et laps ei pea nägema tülisid pealt ja proovib ise teisiti teha.

 

[ot-gallery url=”gallery/soome-laulja-sani-aartela-hea-et-ma-ei-saanud-kolmek%c3%bcmnesena-emaks”]