Tangomarkkinat on festival, mida on juba aastaid korraldatud Seinäjoel, Soomes. Tegu on ühe suurima Soomes peetava laulufestivaliga, kus esitatakse tangomuusikale põhinevaid erinevaid laule ning mille käigus valitakse tangokuninganna ja -kuningas. Sellel aastal võtab võistlusest osa ka soome näitleja, saatejuht Saija-Reetta Kotirinta (35), kirjutatakse Iltalehes.

 

Tangomarkkinat telesaate žürii on veebi vahendusel ka sel aastal valinud stuudiotes salvestatud lauluproovide põhjal 150 esitust. Esimese vooru hääletus algas esmaspäeval. Sellel aastal osaleb üllatuslikult ka soomlastele tuttav näitleja ja saatejuht Saija-Reetta Kotirinta.

Saija-Reeta Kotirinta´t sai näha ka Soome kodumaises seriaalis Salatut elämät, kus ta mängis Inka Haapala rolli aastal 2001-2004. Ka seriaalis harrastas Inka laulmist ja üritas sellel alal karjääri luua.

Pärast Salatut elämät sarjas osalemist nähti Kotirinta´t paranormaalseid nähtusi uuriva Piiri saatejuhina, mida oli võimalik jälgida Sub kanalilt aastal 2008.

Kotirinta on abielus saatejuht-toimetaja Ivan Puopolo´ga ning neil on üks ühine laps.

Tangomarkkinat netihääletusest pääseb teise vooru 100 lauljat, pooled kohtunike ning pooled rahva abil. Pärast semifinaali korraldatakse finaalvõistlus, mille käigus valitakse välja tangokuninganna ja -kuningas. Festivali finaalpaik on traditsiooniline Seinäjoki.

Saija-Reetta esitust saad vaadata SIIT

 

[ot-gallery url=”gallery/soome-n%c3%a4itlejanna-saija-reetta-kotirinta-p%c3%bcrgib-tangokuningannaks”]