“Olen kunagi isegi reporterina mikrofoni hoidnud, aga see mulle eriti ei istu. Iseasi oleks uuesti mingi raadiosaade käima tõmmata, peab mõtlema sellele,” räägib omal ajal Raadio 2-s HAI saadet juhtinud Siim “Susi” Naelapää Gossip.ee-le.

Siim Naelapää, millal on teie sünnipäev ning kus asub sünnikodu?
30 august 1975, Tallinn

Kelleks unistasite saada lapsepõlves?

Oi kurja, kes seda enam mäletab… ajalugu ja geograafia huvitasid, ju siis midagi sellega seonduvat oli.

Teie perekond ja lapsed?
Naine ja 2 last, neljane tütar ja pooleteistaastane poiss. Kaks koera veel kah.

Tean teid kunagisest Raadio 2- e HAI saatest, mis oli aastate eest igal laupäeva öösel eetris, millal ja millest HAI alguse sai ning millal saade lõpetas ning miks lõpetas?
Alguse sai saade juba tegelikult oluliselt varem – 1996 aastal Nõmme Raadios, tegime seal koos Rein Rebasega umbes analoogset öist programmi. 2000 aasta sügisel oli tolleaegne R2 peatoimetaja Urmas Leinfeld nõus meid riigiraadios eetrisse lubama ja nii see saade “Hai” nime all sinna kolis. Kuna meie kolmas kamraad Rednar Annus oli varem teinud Raadio 2- s sellist saadet, nagu “Dolce Vita”, siis sealt tulid “Haisse” üle ajaloolane Üllar Kalamets ja napsulembeline kõigi laste suur sõber Onu Aksel ning Erki Aule poolt kehastatud kunstikriitik Tuuba Color. Saade oli eetris 2004 aasta detsembrini, kuni uue juhtkonna ametisseasumisega toimusid muudatused ka saatekavas ja meie paraku sinna plaanidesse hästi ei sobinud.

Meenutage mõnda vahvat seika HAI saatest?

Eks neid seiku oli üksjagu, kuna tegemist oli siiski otsesaatega ja midagi ära kustutada või tagantjärgi parandada polnud võimalik. Üks iseäranis hea juhtum siiski meenub, kui üritasime kord üht intervjuud ette salvestada ja samal ajal oli stuudios otse eetris edetabelisaade. Teine stuudio, kus meie oma asja toimetasime, oli aga samuti kogemata kombel otse eetrisse ühendatud ja kogu see jutt, mis me omavahel mikrofone ja pulti häälestades rääkisime, läks Romi Erlachi edetabelijutule peale… pole vist tarvis mainida, et kuna pult oli totaalselt paigast ära keeratud, siis selle iseloomustamisks me just kõige viisakamaid väljendeid ei kasutanud… Kokku kestis see umbes 5 minutit, kuni peatoimetaja Leinfeld kusagilt autorooli tagant produtsendile helistas, et lülitagu “Hai” eetrist maha, kuna päevasel ajal lapsed kuulevad.

Kes olid need kaassaatejuhid Ilmar Ilves ja Juta Jänes ning millega nad praegu tegelevad?
Rednar Annus ehk Ilmar Ilves tegeleb oma Improteatri projektiga, Rein Rebane teeb jätkuvalt muusikat, tüdrukud on mehele läinud…

Millega tegeleb praegu Siim Naelapää, kes HAI saadet juhtis Susi nime all, miks Susi olite?
Susi hüüdnime sain ma tegelikult juba kooli ajal. Sinna saatesse see sobis aga hästi, seal olid kõik looma nimedega. Tegelen jätkuvalt sellega, millega kogu aeg – automüügiga. Eks see raadiotegemine oli mul omal ajal ikkagi kah rohkem hobi. Samas muidugi oleks tore, kui ainult raadiotegemisest ära elada saaks…

Huvialad?
Muusika, lugemine. Füüsilistest tegevustest kalapüük, ujumine ja suusatamine.

Südamelt ära?

Hmm… ei hakka ropendama…

Millist raadiojaama enim kuulate?

Raadiot kuulan põhiliselt hommikuti ja õhtuti autos. Kuku, Vikerraadio, R2. Väljaspool Tallinna üritan huvi pärast ka kohalikke maakonnajaamu kuulata.

Lemmiksaated telerist?
Televiisorit ma ei vaata praktiliselt üldse. Kui, siis ETV- st Allo Allo ja dok. filmid.

Kes on nimeliselt teie arvates meie tõelised superstaarid Eestis?
Väga raske vastata. Superstaar, kui selline, peaks olema vähemalt staadionitäie rahvast kokku meelitav artist, aga meil selliseid ei ole. Anne Veski vast Venemaal ajaks sellise hulga kokku. Kadunud Gunnar Graps oleks ehk võinud kah sellele tiitlile pretendeerida.

Tulevikuplaanid?
Mõtteid ja plaane on igasuguseid…

Kas mõnda telesaadet pole tahtmist juhtima hakata või olla reporter mõnele uudistesaatele?

Olen kunagi isegi reporterina mikrofoni hoidnud, aga see mulle eriti ei istu. Iseasi oleks uuesti mingi raadiosaade käima tõmmata, peab mõtlema sellele.