Soome vanim vang, endine ettevõtja, Helge Rönnholm (89) kannatas kuue päevase vanglakaristuse ära, et mitte maksta 640 euro väärtuses trahvi. Mees sai trahvi, kuna ta rikkus tütre elukaaslase poolt taodeldud lähenemiskeeldu.

 

Lähenemiskeelu rikkumise ja sellest tuleneva rahatrahvi tõttu kuueks päevaks vangi läinud Helge Rönnholm  vabastati Jokela vangast ning mees oli üpris rusutud olekuga. Reumaatilise seljahaiguse all kannatav mees süüdistab oma perekonda julma saatuse eest.

“Mu oma pere ajas mind vangi. Kõigepealt sain kaks lähenemiskeeldu endise ettevõtte ja elutöö õuele minemise eest ja kui läksin mõned päevad enne keelu lõppemist Tanhuhovi´s toimuvale kirbuturule, helistas tütre mees politseile. Ma ei kavatsenud maksta trahvi ja mind viidigi vangikongi. Ma poleks tütrest iial osanud oodata, et soovib oma eakat isa hauda saata,” kaebab Rönnholm.

Vangis oldud aeg sujus lõppkokkuvõttes hästi.

“Mulle toodi toit kongi, ei pidanud kohtuma teiste asukatega ja sain kõndida ning helistada, kui soovi oli. Reumaatilise haiguse tõttu olen alati valude käes nii vanglas kui ka mujal,” ütleb Rönnholm.

Rönnholmi sõnul on tal tütre ja tema elukaaslase ning teiste laste vahelised suhted jahenenud kuna ta kavatses loobuda suguvõsast ja anda võimu noorematele.

“Mind kukutati ja heideti firmast välja. Sain ka tütre poolt väljakolimiskäsu kodust, mis asub Tanhuhovi kompleksis,” kurvastab Rönnholm.

Helge tütre Sari elukaaslane Marko Kauranen, kes on praegune Tanhuhovi äri omanik, näeb asju teisest vaatevinklist.

“Helgega on koostöö täiesti võimatu. Taotlesin lähenemiskeelu, kuna Helge käis kliente ässitamas ja ähvardamas Tanhuhovi piirkonnas. Lähenemiskeelust on kaks selget kohtuotsust. Ta on hüljanud oma suguvõsa ja tülitseb nüüd laste ja minuga,” ütleb Marko.

 

[ot-gallery url=”gallery/pereskandaal-helge-r%c3%b6nnholm-mu-oma-t%c3%bctar-tegi-nii-et-ma-satuksin-vangi”]