Lemmikloom on perekonnaliige ja teda peetakse tihti inimese parimaks sõbraks ning öeldakse, et loom on oma peremehe/naise nägu. Imelise lauluhäälega „Superstaari“ saate võitjal Jana Kasel on kodus kaks toredat kassi – 3 aastane Mrs. Elizabeth ning 13 aastane Antonita, kellest esimene sai võetud aasta tagasi loomade varjupaigast.

„Alguses oli ta nagu võõras ja ma ei teadnud, kuidas temaga käituda aga juba 2-3me kuu pärast sai adopteerimise periood läbi ja nüüd on ta minu lemmik Liza,“ räägib Jana Gossip.ee-le oma kassi võtmise loost.

„Mulle meeldivad kassid väga, nad on ilusad, pehmed, armsad ja nendega ei pea jalutama. Nad saavad ise kõigega suurepäraselt hakkama, iseseisvad loomad“ loetleb Jana kasside positiivseid omadusi. Jana lisab, et oma elutempo juures ei saakski ta pidada looma, kes vajab pidevat järelvalvet ning keda ei saa üksi koju jätta: “Mulle kass sobib, kuna minu graafik on väga tihe. Ja samas, kui ma koju tulen ootab mind alati väike sõber, keda ma väga armastan.“

Oma kassi huviatva nime Mrs. Elizabeth kohta ütleb Jana, et see kõlab nii ilusti ja talle see nimi sobib – naiselik ja kuninglik. Oma teisest kassist Antonitast räägib Jana, et tegu on nende pere veteraniga, kes ainult magab ja sööb.

Jana jutustab veel, sellest, et vahest tema kass Liza hüppab jänese kombel: “Kui ta närvi läheb, hakkab ta hüppama nagu jänes. Me emaga ütleme selle kohta, et Liza lülitas jänku sisse. Ta on armas ja natuke imelik,“ ütleb Jana kokkuvõtvalt oma lemmiku kohta.

Jana jaoks on kassid tema sõbrad, kes magavad temaga koos ning suure loomasõbrana arvab Jana, et loomi peab austama, sest iga loom on isiksus.

Jana on tihe varjupaikade külastaja: „Jah, ma käin tihti varjupaigas. Mulle meeldib ka koertega jalutada. Loodan, et kõik loomad, kes seal praegu elavad, saavad endale kodu, neid ei ole väga palju. Kui inimesed pööraksid sellele rohkem tähelepanu, oleks see probleem lahendatud,“ arvab Jana ning kutsub kaasmaalasi üles rohkem loomade varjupaikasid külastama.

„Käige seal ära, lihtsalt vaadake ja silitage kasse, jalutage koertega ja kes teab, äkki te leiate sealt endale sõbra.“

[ot-gallery url=”gallery/jana-kask-gossip-ee-le-olen-tihe-varjupaikade-k%c3%bclastaja”]