Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast riigikokku pääsenud Marianne Mikko märkis Eesti Naisteühenduste Ümarlaua (ENÜ) ja Euroopa Parlamendi infobüroo naistepäeva puhul korraldatud seminaril, et soorollide muutmisest rääkides ei tohiks unustada ka haridust ja meediat.

Mikko arvas, et õpikutes tuleks ära lõpetada meeste ja naiste eksponeerimine traditsioonilistes rollides, kus ema on köögis, põll ees ja “selline naeratava näoga perekonna teener” ja isa prillid ees telekat vaatamas või raamatut lugemas ehk et nagu tark, keda ei tohi segada, sest ta teeb tähtsat tööd.

“Kui sellised pildid muutuvad avatumaks – et ei ole väga selge, et naise koht on ja jääb pliidi juurde -, siis see on suur edasiminek,” märkis poliitik, lisades, et õpikutes nähtu mõjutab paratamatult juba läbi alateadvuse arusaama sellest, kuidas asjad peaks olema.

 

Loe lisaks:
Marianne Mikko: Muidugi olen ma feminist, ma olen ju naine!
“Loomulikult olen ma oma vitsad kätte saanud, aga ma ei hakka oma vaenlastele kätte maksma,” ütleb naine pärast europarlamendi töö lõppu tipp-poliitikast kõrvalejäämise kohta. Mikko järgib pigem vana hiinlaste ütlust: jõe ääres oodates ujuvad vaenlaste laibad ükskord mööda.
Loe edasi SIIT