Helena-Reet Ennet (32) on kahe tütre, Estella-Elisheva ja Ivanka-Shoshana ema ning Gossip.ee ja Ohmygossip.com peatoimetaja ning Ohmygossip Couture rõivabrändi arendusjuht. Buduaar uuris Helena-Reedalt naiste kohta ärimaailmas.

Kas Sinu arvates on ettevõtlik naine praeguses Eesti ühiskonnas midagi uut, või on see tavaline?
Väga paljud naised on ettevõtlikud ja seda väga erinevatel erialadel. Mida kitsamates oludes ollakse, seda paremini oma fantaasiat kasutatakse. Tänases Eestis, kui on endiselt veel n-ö masuperiood, usun, et inimesed on kaks korda rohkem mõtlema hakanud kui varem.

Kas naisi diskrimineeritakse ettevõtlusmaastikul? Mis Sa arvad/oled ehk ka tundnud – kas naine peab end rohkem tõestama kui mees?

Ei oska kõikide naiste eest rääkida. Alad, millega ise tegelen – ajakirjandus ja bränditurundus – ei sea küll soole piire. Pigem on need alad vallutatud just ettevõtlike naiste poolt, seda nii Eestis kui maailmas üldiselt. Ma ei usu, et kedagi tema soo järgi tööle võetakse, aga veelkord – oskan teemat kommenteerida vaid kitsalt oma mätta otsast vaadatuna.

Olen tegelikult vägagi antifeminist, mulle meeldib, kui mehed rohkem teenivad. Niikaua, kui naised ootavad, et neile välja käristatakse, on normaalne, et meeste palgad on suuremad… Mulle näiteks meeldib, kui kohvikus maksab mees. Täna, olles peresuhtes, on meil küll ühine raha ja see, kes kaardi lauale jätab, ei mängi selles mõttes rolli, aga kui üldisemalt võtta, siis olen täiesti iseenesestmõistetavaks pidanud, et mees maksab majade, autode, toitude ja muude väljaminekute eest.

Loe lisaks:
Helena-Reet: Olen täiesti kindel, et olen ühel päeval meediamaastikul kõvem tegija kui näiteks Arianna Huffington täna