Näitleja ja lavastaja Rednar Annus räägib, et kevad on tal juba tihedalt sisustatud. “Praegu tõmban käima ühte uut teatrirühma – Eesti Improteatrit. Sellega on hetkel seotud ligi 60% mu kevadisest aktiivsusest,” räägib Rednar Gossip.ee-le.

Rednar Annus, teie sünnipäev ja sünnikodu?
16 veebruar 1970, Tallinn

Kas teil õdesid-vendi ka on ning kui jah, siis kuidas on nende nimed ja millega nad tegelevad?

Vanem isa poolt poolvend Peeter on turunduspsühholoogia ja marketingiuuringute peal, noorem vend Amar on assüroloog ja teadlane.

Kelleks unistasite saada lapsepõlves?
Meremeheks. Tahtsin reisida ja maailma näha.

Perekonnaseis ja lapsed?

Olen poissmees, lasteta. Õieti küll n.ö püsisuhtes ühe daamiga kes ei ela Eestis.

Millal alustasite näitlejatööga ning milline oli esimene roll laval ning teles?
Näitlemisega alustasin näiteringis vist 14-15- aastaselt, avalikkuse ees esimene roll oli vist Pal tänava poistes, kus olin algul Jaagup Kreemiga Nemeceki osas duublis, paraku ma kasvasin suvel (1984 v. 1985?) sellest rollist välja ja olin vist enamuses Cäle vms. Teles oli esimene suuremas rollis esinemine T.Williamsi „Elamiskõlbmatuks tunnistatud” salvestuses, tuulelohega poiss, ei mäleta, oli Jim või Tom vms.

Kui palju rolle olete mänginud nii teatris kui teles ning milline on olnud lemmikroll?

Teatritükkides ja seepides mingi 60-70, kui raaditööd ja sketšisaated lisaks arvata, siis ca 100 ümber. Eks see roll mida parajasti teed, olegi kõige armsam.

Südamelt ära?

Et olen ka lavastaja, on minu suurejoonelisemad unistused seotud pigem lavastamise kui näitlemisega. On mingeid tekste, mille lavale jõudmise juures tahaksin mingis vormis kohal olla.

Huvialad?
Mis mulle veel huvi pakub. Hm… Muusikat ma väga armastan, midagi lugeda on vahest vahva. Kino on samuti kuulunud juba lapsest saadik huvide hulka. Sporti püüan regulaarselt teha, siis ujumist, jooksu ja suusatamist. Ma olen väga uudishimulik ja eks need huvid – hobid ole ka vaheldunud.

Mis on teie tulevikuplaanid?
Praegu tõmban käima ühte uut teatrirühma – Eesti Improteatrit. Sellega on hetkel seotud ligi 60% mu kevadisest aktiivsusest. Hetkel lausa 90%. Impromuusikal tuleb 22 Tartus ja 27 Tallinnas publiku ette ja võtab kogu auru. Üks Broadway’ lt tõlgitud komöödia on muidu plaanis veel sel aastal lavastada ja näitlejatööd väljaspool IMPROt jäävad pigem juhuotsteks vist sel aastal.

Kuidas sattusite Raadio 2- te ning saadet Hai juhtima Ilmar Ilvese, Aksli-Onu ning muudesse rollidesse koos Siim Susi- Naelapääga?

Me saime Rebase ja tema kaudu hiljem Susiga tuttavaks ühele auahnele Mister Estonia projektile peaaegu tulemusetult tuge otsides. Selle tegemise käigus tuli jutuks ja selgus, et poisid olid teinud raadiot omajagu ja omast tarkusest Nõmmel. Ja et võiks veel proovida. Et mul oli äsja lõppenud raadiosaate „La Dolce Vita” tegemine R2-s, kirjutasime saateprojekti kokku ja pakkusime tolleaegsele peatoimetajale Leinfeldile välja. Kokkuleppe sisuks tuli öine otsesaade, Rebane ja Susi said saate, mina püsiväljundi oma sketšidele. Nii läkski. Hiljem tüdines Rebane saate tegemisest, kuid kuna Susi soovis meelsasti jätkata, hakkasime Hai`d kahe peale juhtima.

Mis oli kõige huvitavam ja samas ka põnevam Hai saadet tehes- juhtides?

Öise raadio dj töö on omamoodi. Sa oled paljude unetute jaoks viimaseid aktiivseid suhtlejaid väljastpoolt. Valisime alati nädala jooksul kõneks olnust ühe läbiva jututeema, millele eri külgedelt ligi astuda ja mida kerges vormis ning käigu pealt analüüsida. Et seda kergust öösel otse-eetris saavutada, viisime end eelnevalt asjadega kurssi, tegime teemat avavaid intervjuusid ette jms. See hakkas järjest rohkem päris ajakirjandusega sarnanema ning oma parematel hetkedel ta seda ka kahtlemata oli. Mul on siiani sahtlis üks kuulaja saadetud nn. kuulamispäevik, kus kõikide saadete teemad kirja pandud ja mis seal veel täheleopanuväärset oli. See poiss, kes selle saatis, peaks nüüd olema suur mees juba.

Kas teil pole soovi olnud mõnd telesaadet juhida näiteks mõnes meie telekanalis?

Meediasse on palju pressijaid niigi. Eks sedasorti otste tegijaid otsustatakse kanalite personalijuhtide ja produtsentide peades. Ma pole sellele isegi mõelnud.

Kes on nimeliselt teie arvates meie tõelised superstaarid Eestis?
No superstaar oleks ikka see, kelle nime ja nägu suudab seostada inimene ka Soomaalt ja Soomest, Poolast ja Pekingist. Et ei ole leida siin. Aga kui sa küsid, kelle kuulsus ja hea nimi Eestis oleks kadestamist väärt siis vast mõni arst või õpetaja.

Millist raadiojaama kuulate kõige meelsamini?
Vist Vikerit ja Elmarit. Autoga sõites.

Lemmiksaated telerist?
Ma vahest vaatan neid ETV dokfilme ja AK-d ehk kõige tihedamini. Ei ole lemmikuid.

Mis on teie unistuste roll nii teles kui ka teatrilaval?

Mulle meeldiks mängida mingis uues näidendis või tõlkes, kus tabatakse midagi just tänasele vaatajale iseloomulikku ootamatust vaatenurgast. Et pigem koomikat kui traagilist.

Kas teid näiteks “Kelgukoertes” ei näe?

Nägi just, uue hooaja avaseerias, aga kurjamina.

Kes on olnud teie parimad näitlejatest partnerid, kelledega on alati hea koos mängida?

Improtrupis on head tegijad, vanade sõpradega on ikka julge mängida. Rüütel, Krall jt.