“Inimeseks olemise kogemuses ei ole ette nähtud, et kõik läheks kogu aeg ülesmäge,” teab endine turundusjuht Kaia-Liisa Reinut (43). “Elu kulgeb nagu mööda sinusoidi, nii üles- kui ka allamäge, ning meie eksistentsi kvaliteet ei sõltu niivõrd sellest, kas elu kulgeb ülesmäge, vaid milline on suhtumine allamäge sõites.” Pooleteise aasta eest loobus Kaia-Liisa hästimakstud palgatööst, pühendus alternatiivteraapiatele ning rajas Sisemise Tarkuse Kooli, kirjutab ajakiri Naised.

“Olles viimase kümne aasta jooksul palju lugenud ja enesearengukursustel käinud, otsustasin luua kooli, kus huvilistele antaks ülevaade erinevatest vaimsetest õpetustest ja loodusteraapiatest,” räägib Kaia-Liisa. “Sisemise Tarkuse Koolis Universus õppija jõuab varem või hiljem oma tõelise väe avastamiseni ning liigub enesearengu teekonnal suure sammu edasi. Loengute, seminaride ja praktiliste tööde käigus kogunevaid teadmisi saab rakendada ümbritseva paremaks mõistmiseks või teiste aitamiseks.” Kaia-Liisa ise õpetab koolis reikit, kristalliteraapiat, pendliõpetust, keha ja ruumide energeetilist puhastust ning muudki.

Üks seminaridest, mida Kaia-Liisa oma koolis annab, räägib selgeltnägemise ja -kuulmise arendamisest. Mida enam naine end aastatega tundma õpib, seda tundlikumaks ta on muutunud. Kaia-Liisa usub, et selgeltnägemise võimed peituvad meis kõigis, paraku aga oleme tänapäevaühiskonna reeglite, normide, keeldude ja käskude maailmas kaotanud sideme kõrgema mina, oma sisemise tarkuse ehk sisehäälega. “Õigemini, me ei ole sidet hävitanud, vaid ei oska sisehäält enam kuulata, veelgi vähem usaldada ning vastavalt toimida. Meile antakse kõikjalt kogu aeg sõnumeid ja märke, mida me ei kuule või materdame maha mõistusega. Tõeliselt õnnelik saab ent olla vaid siis, kui järgida oma tõde hoolimata teiste arvamusest. Paraku nõuab see julgust.”

 

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Naised