Viru Keskuse 4. korrusel avas uksed kohvik Cafe More, mille omanik ja eestvedaja on tunnustatud kokk ning kokaraamatute- ja retseptide autor Angeelika Kang. Uues kohvikus pakutakse tervislikku ja kohapeal valmistatud värskest toorainest hooajale vastavat toitu.

Cafe More omaniku Angeelika Kangi sõnul on kohviku loomise idee olnud pikaaegne unistus, et oma retsepte realiseerida ja pakkuda tõeliselt head toitu ning kvaliteetset kohvi. “Meie kohviku kontseptsiooni inspireerisid erinevate metropolide kohvikukultuurid,” lausus Angeelika Kang. “Pariis inspireeris pagari- ja kondiitritoodetega, London oma kaasaegse toidukultuuriga ning Stockholm oma küpsetiste ning kohviga,” lisas Kang. “Iga päev toome Cafe More’s välja uusi ideid, retsepte ning uuendame pagari ja kondiitritoodete valikut,” lisas Kang.

Kohviku peakokk on Iiri päritolu Brendan O’Sullivan. Cafe More menüü keskendub eelkõige hommiku- ja lõunaeinetele. “Pakutavate toitude ühisnimetaja on tervislikkus,” sõnas Kang. Hommikusöökidest soovitab ta kohviku valmistatud müslit ökojogurtiga või hoopis traditsioonilist omletti koos värskelt pressitud apelsini- või porgandimahlaga. “Hommikust õhtuni on meil valikus ka värsked, otse ahjust tulnud kardemoni-, mooni- ja kaneelisaiad ning muffinid,” lisas Kang. Lõunasöökidest toob Kang esile tervisliku kõrvitsa-, läätse- ja peedipüreesupi valiku.

Kohvikontseptsiooni eest vastutab rahvusvaheliste tiitlitega pärjatud kohviekspert Ave Pilt. “Meie eeskujuks on Londoni ja Stockholmi kohvikultuur,” ütles Pilt. “Sama taset ja maitseid soovime nüüd ka Tallinnasse tuua,” lisas Pilt. Ave Pilti sõnul on kohvi valmistamine omaette kunst, mida tuleb õppida. “Hea barista oskab ja suudab kliendini viia kvaliteetkohvis peituvad maitsenüansid ning innustab inimesi hindama kohvinaudingut ja hetke iseendale,” lisas Pilt. Kohvikus pakutakse espressopõhiseid jooke ning mitmeid kohvikokteile. Musta kohvi valikust pakub uus kohvik Gourmet Coffe eksootilisi maitseid erinevatest päritoluriikidest nagu Etioopia, Guatemala, El Salvador ja Panama.