Näitleja, saatejuht, raadiohääl – see on vaid osake Venno Loosaare tegemistest. Venno räägib, et tema päevad on huvitavad ja kirjud. “Mõnel päeval olen teatris proovis, hommikust-õhtuni. Mõne päeva sisse mahuvad reklaamide ja multifilmide pealelugemised, kohtumised, koosolekud, esinemised laste ja suurte üritustel, ansambli proov, salvestused teles jne.,” räägib Venno Loosaar Gossip.ee-le

Venno Loosaar, millal on teie sünnipäev ja kus asub sünnikodu?
Sündinud olen 16. detsember, Tartu linnas, kuid sünnikodu asus Põlvamaal, Vivva külas, kus elasid minu isapoolsed vanemad.

On teil ka õdesid- vendi, kui jah, siis millega nemad tegelevad?

Mul on üks noorem õde, Anita, kes elab oma abikaasaga Saksamaal. Õde on rätsep-juurdelõikaja ning tegeleb rõivaste modelleerimise ja õmblemisega.

Perekonnaseis ja lapsed?
Elan koos oma elukaaslase ja meie ühise poja, Johanniga. Lisaks on mul kas armsat tütart Triin ja Mari-Ann.

Millal tekkis teil huvi näitlemise vastu ning milline oli esimene ametlik roll?

Teadlik huvi tekkis peale keskkooli lõpetamist. Enne seda oli palju erinevaid rolle lasteaias, alg- ja põhikoolis. Esimene teatris ülesastutud roll oli ülikooli kolmandal kursusel, kui Salme Kultuurikeskuses, Noorsooteatri lavalaudadel, sai üles astutud. Tegemist oli lastele mõeldud etendusega “Trollitants”, kus osales kogu kursus.

Kes on olnud teile parimad lavapartnerid?
Seda ei saagi nii lahterdada. Partnereid on olnud väga erinevaid. Igalüks neist on olnud omasugune. Pigem ma pean olulisemaks iseenda kohanemisvõimet just erinevate inimestega koos töötamiseks. Pikematest koostöödest tulevad hetkel meelde reisisaated Sepo Seemaniga (Puhka Eestis), lastesaated Jaan Vahariga (Jälle see Jäpe).

Südamelt ära?

Ega polegi praegu asju, mis väga südant valutaksid. On sellised soovid, et lähedastel toredasti läheks ja meie väiksel, armsal riigil ka.

Mis on teie tulevikuplaanid?

Tulevikuplaanide hulka kuuluvad erinevad toredad projektid. Kindlasti kirjutan veel mõned lastelauluplaadid. Samuti on plaan kuuldemänge lavastada ja osaleda ise etendustes. Aga täpsemalt ei tahaks praegu rääkida.

Kas olete ka raadiotööd teinud?
Raadiotööd olen teinud. Kunagi sellises Vahur Kersna poolt juhitud kanalis nagu B3. Koostööd olen veel teinud ka Vikeraadios, lastesaadetes (Homi ja Miku lood, Õhtujutud)

Telesaadete juhtimine?
Teletöö on mulle väga meeltmööda. Enamalt jaolt olen teinud küll lastesaateid, kuid olen juhtinud ka noortele ja ka täiskasvanuile mõeldud teleprojekte. Kanal 2 – s oli “Noorteka” saade, “Puhka Eestis” TV3-s ja ETV-s oli koolinoortele mõeldud mälumängusaade “Kes teab?” Neid saateid on palju olnud, kus olen kaasa löönud: Vidioots TV, Otto-Triin, Tudivilli tuleb õue, Jõululood jne. Teletöö on lahe.

Kuidas meenutate Kanal 2- e öiseid interaktiivseid saateid aastate eest, kus olite saatejuhi rollis?
Oi, need olid toredad ajad. Mulle sobisid ja meeldisid need saated hästi. Ma olen ise öise eluviisiga ning mul pole probleemi teha tööd kella kolmeni öösel ning pool neli hommikul koju jõuda. Meil oli tore kamp seal koos: Kadri Adamson, Ave-Maria Ban, Madis Malk ja mina. Hiljem lisandusid veel Carola Madis, Siret Rüüberg, Helen Randmäe, Marko Lõhmus… Võtsime tol ajal läbi paljusid teemasid, milles unetutega sms-ide teel öösel suhtlesime.

Millist raadiojaama kõige meelsamini kuulate ning miks just seda?
Põhiliselt kuulan ma Vikerraadiot või Kuku raadiot, sest mulle meeldib kuulata rääkivaid inimesi. Seal lahatakse erinevaid teemasid ja saan kaasa mõelda. Kui ma soovin muusikat kuulata, siis kuulan Star FM, Radio Mania, Raadio 3.

Mis on teie lemmiksaated telerist?

Pealtnägija on tore saade ning Välisilm oma dokumentaalfilmidega samuti. Samas pole mul ühtegi saadet, mille pärast ma televiisori ekstra sisse lülitan. Pigem on nii, et kui telekas käib ja tuleb miskit põnevat, siis jään vaatama. Vaatan telerit üsna vähe. Ehk paar-kolm tundi nädalas.

Kirjeldage palun ühte oma tavalist päeva, mis sellesse mahub?

Ohoooo, see on päris keeruline küsimus. Mul on päevad nii erinevad, et rääkides ühest konkreetsest päevast, ei saa täit ülevaadet. Mõnel päeval olen teatris proovis, hommikust õhtuni. Mõne päeva sisse mahuvad reklaamide ja multifilmide pealelugemised, kohtumised, koosolekud, esinemised laste ja suurte üritustel, ansambli proov, salvestused teles jne. Olen viimasel ajal proovinud rohkem kodus olla ja perega aega nautida või siis õhtuti raamatut lugeda. Vahel mängin arvutimänge ja harjutan kitarri. Üldiselt olen ma ööinimene ja ärkan hommikul tavaliselt kella 9-10 paiku. Magama saan kell 3 öösel.

Kes on teie arvates meie tõelised superstaarid nimeliselt?

Mõiste superstaar on natuke ära solgitud. Kui kedagi praegu nii nimetada, siis kõlab see kahtlaselt ja veidralt. Minu arust on Eestis mõned toredad tuntud inimesed, kellel on positiivne aura ja neid armastavad paljud meie kaasmaalased. Näiteks Ivo Linna, Tõnis Mägi, Jaan Tätte, Chalice, Evelin Pang… Neid on veel.

Kuidas meenutate varalahkunud Madis Malki?

Madis oli tore semu. Tema positiivsus oli nakkav. Ta oli väga abivalmis. Minul oli temaga väga hea läbisaamine. Kahju, et tema tegemised siin ilmas nii ruttu läbi said…

Nimetage mõni põnev või meeldejääv seik seoses näitlemisega, näiteks mõni apsakas või tähelepanu mõnelt fännilt?

Neid on ka aja jooksul päris palju juhtunud. Otto-Triinu mask oli väga halva nähtavusega ja alati ma komistasin millegi otsa. Ükskord Otto-Triinuna, lastediskol koos lastega tantsides, kukkusin ma lavalt alla ja otse meie DJ Arno Kukele pähe. Kuna kostüüm oli alt avatud ja seest suur, siis oli ühel hetkel oli kostüümi sees kaks meest. Õnneks piirdus asi vaid ehmatusega ja veidi aja pärast olin laval tagasi ja pidu jätkus.