Soome teleintervjuu külaliseks oli endine president Mauno Koivisto, kes kandis saates uhket punast lipsu. Menukas saatejuht Arto Nyberg ise aga unustas lipsu panemata, kirjutatakse Iltalehe uudistes.

Mitmed televaatajad võtsid pühapäeva õhtul Iltalehega ühendust, sest olid imestunud Arto Nyberg´i riietusest haruldase TV-intervjuu andnud Soome kunagise presidendi Mauno Koivisto ees. 

Nii televaatjad kui ka Kaarina Suonperä kritiseerivad saatejuhti riietumiseeskirjade unustamise tõttu.

Koivistol oli kaelas stiilne punane lips, aga Nybergil mitte. Nybergil nagu ikka oli valge triiksärgi ülemine nööp lahti.

“Ma arvasin, et ta paneb ikka lipsu ette, kui külaliseks on vanem inimene ja veel endine president,” märgib stiili ja kombe nõuandja Kaarina Suonperä.

“Lips oleks väljendanud haritust ja tsivilisatsiooni, mida tean, et Artol on,” lisab Kaarina veel juurde.

“Arto kaubamärk on muidugi see, et tal ei ole kunagi lipsu. Aga ma arvan, et just nüüd oleks ta võinud näidata, et kaubamärgist olulisem on vastaspoolele austust avaldada.”

“Aga tööõnnetusi juhtub meie kõigiga,” lisab lõpetuseks Suonperä.

“Mul ei olnud mingit eesmärki näidata ebaaustust endise presidendi suhtes. See oli täielik tööõnnetus,” seletab Nyberg ise.

“Kui nüüd aus olla, siis ega ma tegelikult ei jõudnud mõelda selle peale.”

Nybergi särk ilma lipsuta on teadlik stiilivalik, mida ta on kandunud juba aastaid.

“Seitsme aasta jooksul olen vaid korra kandnud lipsu ja seda ka siis, kui külaliseks oli praegune president Tarja Halonen,” lausub mees.

 

[ot-gallery url=”gallery/skandaal-soome-saatejuht-arto-nyberg-intervjueeris-endist-presidenti-ning-unustas-lipsu-kanda”]