Eesti üks andekaim jumestuskunstnik Mari Ojasaar pühkis poole aasta eest Eestimaa tolmu jalgadelt ning läks koos elukaaslasega laia ilma rändama. Tänaseks Austraaliasse juba neljaks kuuks püsima jäänud kaunitar räägib Gossip.ee-le oma tulevikuplaanidest ja elust Austraalias. “Praegusel hetkel elan vaid päev korraga ja naudin oma vabadust reisida,” ütleb puhanud, päevitunud ja alati särav ning heatujuline Mari Gossip.ee-le.

Olete juba ligi pool aastat Austraalias. Kuidas ja kuhu olete ennast sisse seadnud?
Viimased 4 kuud olen elanud ja töötanud Austraalias, Sydneys. Elan päris Sydney keskuses. Õnneks laiub kogu Sydney linn kenasti ümber armsate lahesoppide, nii et maja üheltpool vaadates elan kesklinnas, teiseltpoolt vaikse lahe ääres.

Tänu suurtele kogemustele ilumaailmas, saite kiiresti tööle sealse Make Up Store juhatajaks. Kuidas see töö teile meeldib? Kui palju erineb Austrtaalia nö. tööpäev teie Eesti tavalisest tööpäevast?
Eestis töötasin enamuse ajast vabakutselise jumestuskuntsnikuna ja palju tegin ka projektipõhist tööd. Nii et enamuse ajast sain planeerida oma töögraafikut ja vastutasin vaid iseenda eest ning tulemus sõltus vaid minust. Kuid siin käib töö palju kellaaegade järgi ning pean hoolitsema kogu poe käekäigu ja töötajate eest.

Millega on Austraalia teid üllatanud?
Palju on positiivsust ja naerul nägusid. Pole ka imestada, sest aasta keskime õhutemperatuur on u. 20 kraadi. Inimesed oskavad elu nautida ja alati on kõigeks aega. Kui sulle tundubki, et oled kuskile lootusetult hiljaks jäänud või keegi ei ole täitnud oma lubadusi, öeldakse ainult et NO WORRIES – küll kõik saab korda. Eesti kiire elutempoga harjunud inimesel on sellest mõnikord raske aru saada, kuid selline on siinne elustiil.

Kui kallis on Austraalias elada võrreldes Eestiga? Üürid, toit, riided, õhtused kohvikukülastused, transport…

Austraalia on kindlasti üks kallimaid kohti, kus olen kunagi käinud. Eesti hinnad võib julgelt korrutada kolme või neljaga. Näiteks tavaline jäätis maksab poes Eesti mõistes 3 eurot, sai 4 eurot ja banaanikilo 7 eurot. Kuid ka palgad on siin vastavuses hinnatasemega.

Kui kauaks te plaanite Austraaliasse jääda? Kas olete vahel mõelnud, et jääkski päriselt Austraaliasse?
Austraalia on vaid üks etapp mu plaanides. Alustasin Malaisiast, nüüd viibin mingi aja Austraalias. Peale seda tahaks ringi vaadata ka ülejäänud Okeaanias ning uurida natuke Aasiat. Praegusel hetkel elan vaid päev korraga ja naudin oma vabadust reisida.  Siiski on Eesti mu jaoks kõige armsam. Tore on küll avastada võõraid maid, kuid kodu on kodu. Vaevalt ma kuskile kaugele maale elama jään.

Kui palju või kas üldse suhtlete Austraalias teiste eestlastega?

Minu elukaaslane on teine eestlane, ehk pool päevast veedan töökeskkonnas inglise keelt rääkides ja teise poole päevast saan ikka kallist eesti keelt rääkida. Mingil määral on kokkupuuteid ka teistega, sest Sydneys elab päris palju eestlasi. Juba tänavalgi satub juhuslikult kokku mõnega. Eestlastel on toredaks kombeks saanud koguneda igal neljapäeval Sydney Eesti majas ja nautida Eesti rahvusroogasid, kuid kahjuks on olnud viimasel ajal niipalju töökohustusi, et ei ole sinna veel jõudnud.

[ot-gallery url=”gallery/mari-ojasaar-gossip-ee-le-austraalia-on-vaid-%c3%bcks-etapp-mu-plaanides”]