Juba kümme aastat oma habet kasvatanud Soome rokkar Jouni Hynynen otsustab habeme lõigata juhul, kui MM-i suusatamisel tuuakse koju kuldmedal. Paljud inimesed on raevukalt habeme lõikamise vastu, kirjutatakse MTV3-s.

 

Jouni Hynynen hakkas kasvatama oma kaubamärgiks kujunenud pikka habet aastal 2011, kui soomlased jäid vahele dopingu kasutamisega MM-il Lahtis. Matti Heikkinen´i üllatuskuld saab mehe oma habet lõikama.

“Järgmisel nädalal see juhtubki, kui ei tule dopingu üllatusi. Aga kui läheb vastupidiselt, kasvatan oma habet igavesti,” ütleb Hynynen.

Rokkari kuue aastasele tütrele ei meeldi mõte ilma habemeta isast.

“Ta hakkas nutma, kui ma rääkisin talle sellest. Ma mõtlesin, et tüdruk võiks ise lõigata habeme ära, aga see võib talle olla liiga hirmutav. Keegi selline saab selle sooritada, kes on selle ära teeninud. Näiteks mu vend.”

Hynyneni habe on tekitanud suuri emotsioone. Kui info selle lõikamise kohta levis, hakkas mees saama sõimukirju.

“Osade inimeste maailm tundub kaotavat oma väärtuse selle tõttu. Ma ise ei näe, et see nii tõsine asi oleks. Kui mul keelatakse midagi teha, teen seda igal juhul,” mõtiskleb ta.

Muusik siiski tunnistab, et ta natukene ise ka kardab, milline ta pärast välja võiks näha.

Hynyneni sõnul ei ole habe kasvanud enam aastaid, lihtsalt ripub elutult. Habeme eest hoolitsemisesse ei ole ta eriti panustanud.

“Loomulikult ma pesen seda, aga ei kasuta hooldusvahendeid. Vahel ma olen seda puhastanud ja lõiganud laialihargnevaid otsi ära.”

Ta on kaalunud võimalust, et lõikab ka oma pikad juuksed ära, kui medaleid peaks rohkem tulema. Seda ideed ei ole veel väga palju seeditud.

“Mõtleme nende juuste üle veel. Ei saa seda veel lubada,” naerab ta.

 

[ot-gallery url=”gallery/soome-rokkar-jouni-hynynen-saab-s%c3%b5imukirju-habeme-l%c3%b5ikamise-idee-eest”]