Armastatud saatejuht ja raadiohääl Kirsti Valdstein-Timmer teeb saates Kodutunne soojaks nii vaatajate, abistajate kui loomulikult abisaajate südamed. “Tunne, et Sa oled reaalselt midagi teinud, midagi, mis jääb paljudeks aastateks ja mis võib muuta laste ellusuhtumist ja õpetada neid elus natukene rohkemat tahtma, kui miinimum – see teadmine teeb südame rõõmsaks,” räägib Kirsti Gossip.ee-le.

Kirsti Valdstein-Timmer, millal on teie sünnipäev ning kus asub sünnikodu?
Sünnipäev on mul 12. detsembril ja sünnikodu asub mul Tallinnas Kadriorus. Mõni aeg tagasi pesitses selles majas Ekspress Hotline, mis seal nüüd toimub, ei teagi.

Kuidas sattusite televisiooni saatejuhiks ning milline oli esimene juhitav telesaade ja kellega koos?

Televisiooni läksin tööle aastal 1990, algul olin ETV’s rezhissööri assistent, hiljem juba saatejuht-toimetaja. Esimene saade mida juhtisin oli ansamblist Terminaator ja aasta oli siis 1994. Sellele järgnesid juba noortesaated Flash ja Tiina Kimmeliga koos tehtud Kaos TV. Hiljem kõigile teada-tuntud 7 Vaprat, probleemsaade Rusikas jne….

Mis on teie huvialad?
Muusika, film, teater, psühholoogia, elurooraamatud ja esoteeriline kirjandus.

2. märtsi õhtul jätkub Kanal 11-es alanud saade Kodutunne uue saatesarjana Kanal 2-es
. Kui mitmed saated on teil juba salvestatud?
Kuna väga paljud inimesed ei näe Kanal 11, siis korratakse viit esimest saadet ka Kanal 2 eetris, aprillist jätkame päris uute saadetega, milledest üks on juba ka salvestatud.

Mis on kõige meeldivam sellist saadet tehes?

Kedagi aidata, heameelt valmistada ja paljude laste elujärge parandada  -see ongi seda saadet tehes kõige meeldivam. Tunne, et Sa oled reaalselt midagi teinud, midagi, mis jääb paljudeks aastateks ja mis võib muuta laste ellusuhtumist ja õpetada neid elus natukene rohkemat tahtma, kui miinimum – see teadmine teeb südame rõõmsaks.

Ja mis kõige raskem või nukram?
Näha kui palju on Eestimaal inimesi, kes elavad absoluutselt elamiskõlbmatutes tingimustes. Ei ole majades vett, kanalisatsiooni, mõnel pool elektritki… Nendes peredes kasvavad ju lapsed…  Ei saa öelda, et need inimesed kõik ise oma hädades süüdi on. Kui ikka tööd ei ole ja peres toob leiba lauale vaid üks vanem, kes saab miinimumpalka…kurb, väga kurb.

Meele teeb nukraks ka nii mõnegi suurperest pärit teismelise suhtumine, et valin elus kõige kergema tee, olen püüdnud nendega suheldes neisse natukenegi enesekindlust süstida, julgustada neid. Ma südamest loodan ja usun, et vähemalt mõne puhul on sellest jutust kasu.

Kes on need inimesed, kelledele Kodutunne appi läheb?
Raskustesse sattunud suurpered, üksikvanemad, lapselapsi kasvatavad vanavanemad. Ikka need, kes ise kõik selleks teinud, et paremini läheks, aga kusagil on piir ette tulnud. Meil on päris tugev taustauuring, me peame olema kindlad, et abi läheb ikka õigesse kohta. Kuigi, lapsed väärivad alati sooja tuba ja pesemisvõimalust.

Teie sõnum saate vaatajatele ja sponsoritele?
Vaatajatele ütleks suur tänu selle suure huvi eest ja sügav kummardus selle meeletult positiivse tagasiside eest! Ma olen saanud nii palju e-maile, mu facebook’i postkast on tulvil kiidusõnu televaatajatelt ja on ka neid, kes kuidagi uurinud välja mu salastatud mobiilinumbri ning sms’idega ilusaid sõnu öelnud. Suur tänu teile! Te annate jõudu jätkata!

Olemasolevatele sponsoritele ütleks, et nendega koos on seda tööd väga mõnus teha! Aitäh kõigile, kes on abikäe ulatanud, te olete head inimesed!

Tulevastele sponsoritele ütleks: Tere tulemast appi!

Kus kandist on need inimesed, kes lähiajal saates on?
Lähiajal oleme Lääne-Virumaal, Kosel, Elvas…

Milline on teie fänniaadress?
Oi, mul ei olegi fänniaadressi. Mulle võib kirjutada aadressil kirsti@paradiisiaiad.ee või siis läbi ülipopulaarse Facebook’i.

Kes on teie meelest Eesti superstaarid?
Minu teada on meil Superstaare valitud kolm: Birgit Õigemeel, Jana Kask ja Ott Lepland :-)

Loe lisaks:
Kirsti Timmer: “Mu mehel on alati hea meel, kui ma saan tegeleda millegi sellisega, mis mind kodusest rutiinist vahepeal välja raputab”

Kirsti Timmer: Laulusaade mõjus mu kehakaalule väga hästi, nelja nädalaga kadus 7 kg ja enesetunne on super!“

[ot-gallery url=”gallery/kirsti-valdstein-timmer-eestimaal-on-kahjuks-palju-inimesi-kes-elavad-absoluutselt-elamisk%c3%b5lbmatutes-tingimustes”]