Kuninganna Silvia nõudmisel tutvuvad kuningakoja töötajad külaliste nimekirjaga enne kui ta koos kuningas Carl Gustaf’iga peresõprade juurde õhtusöögile läheb. Juhul kui kutsutute hulgas on “valesid” inimesi keeldub kuninganna minemast ja nõuab, et ka kuningas koju jääks. Silvia tungival nõudmisel on kuningas lõpetanud suhtlemise nii mitmegi väga lähedase sõbraga.

Kuningas Carl Gustaf’i ja kuninganna Silvia seltskonnaelu on aastataguse ajaga võrreldes tundmatuseni muutunud. Pärast raamatu “Carl XVI Gustaf – Tõrges monarh” ilmumist on kuningas endisest sõpruskonnast lahti öelnud. Silvia on endiselt vihane raamatus avaldatu tõttu ja süüdistab paljuski just neid kuninga sõpru, kellega too varem iga nädal kontaktis oli. Telefon enam ei helise, sest juba möödunud sügisest saadik pole Carl-Gustaf ühegagi neist rääkinud, ütleb allikas ajalehele Expressen. Silvia nõudis, et abikaasa endise seltskonnaga lävimise täielikult lõpetaks. “Silvial on mõõt täis,” ütleb allikas.

Kuninganna ei taha isegi juhuslikult ühegi kuninga vana sõbraga kohtuda ega riskida sellega, et midagi taolist juhtuda võiks. Seetõttu on ta kasutusele võtnud erinevad ettevaatusabinõud piinlike olukordade vältimiseks. Silvia isiklikud õuedaamid helistavad enne õhtusööke ja pidusid ja uurivad järele, kes viibivad kutsutute nimekirjas. Juhul kui nimekirjas on Silviale ebasobivaid nimesid, antakse võõrustajale sellest teada.
Sügisel ja talvel keeldus Silvia mitmel korral üritusest osa võtmast just sel põhjusel, et ei soovinud mõnega kutsututest kohtuda. Kuid mitte iga kord pole ta oma tahtmist saanud. Näiteks eelmisel nädalal kui miljardär Bertil Hult 70 aastaseks sai ja seda Hiinas Shanghais tähistas, osales pidustustel ka kuninglik paar vaatamata sellele, et seal viibisid mitmed kuninga sõbrad, keda kuninganna parema meelega näha poleks soovinud.