Kuus kuud tagasi teatasid Rootsi kroonprintsess Victoria, 32, ja Daniel Westling, 35, oma kihlumisest. Täna sai teatavaks Rootsi printsessi Madeleine, 27, ja tema elukaaslase Jonas Bergströmi, 30, kihlus. Kuningas ja Rootsi valitsus andsid oma heakskiidu, kirjutab rootsi päevaleht Aftonbladet. Laulatus toimub kohe peale kroonprintsess Victoria pulmi.

Täna kohtuvad Madeleine ja Jonas suvelossis Sollidenil pressiga ning seejärel tähistatakse kihlumist koos lähedaste perekonnaliikmetega.

Madeleine ja Jonas on olnud koos üle seitsme aasta. Nad kohtusid 2002-l aastal, samal aastal sai ka kroonprintsess Victoriast ja Daniel Westlingist paar. Jonasega tutvus Madeleine oma parima sõbranna kaudu ja kui Jonas 2008-l aastal tema juurde elama kolis, muutus suhe veelgi tõsisemaks. Aftonbladeti andmetel andis kuningas juba siis oma nõusoleku kihlumiseks. Sellist reeglit ei ole, mis oleks takistanud Madeleinel ja Jonasel enne kroonprintsessi kihluda, kuid nende endi otsus oli sellega oodata. Mõlemad hoolitsevad printsessi jack russelli Zorro eest ja varahommikuti võib neid näha koos tööle minemas.

Jonas töötab advokaadibüroos Vinge ja kõigest kiviviskekaugusel asub World Childhood Foundationsi´i peakontor, kus Madeleine töötab projektijuhina. “Nad on igatsenud, et neist ametlikult paar saaks. Kuna kõik sõbrad on abiellunud ja lapsed saanud, on arusaadav, et ka Madeleine tahab sellist elu,” ütleb üks paari sõpradest.

On ebatavaline, et samal aastal toimub kaks kihlust samas kuninglikus perekonnas. Üks tähtis faktor, mis mängib rolli, on kuningakoja ja Välisministeeriumi eelarve kuninglikeks abiellumisteks. Kroonprintsessi tuleval aastal toimuv abiellumine läheb maksma 30-40 miljonit krooni, millest suur osa jääb maksumaksjate kanda. Kaks kuninglikku pulmapidu võib osutuda liiga kalliks. Rootsi kuningas tasub aga osa kulutustest oma taskust, samuti nagu tegi ka ta sugulane Taani kuninganna Margrethe kui kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary abiellusid 2004-l aastal.

19-l juunil 2010-l aastal abielluvad kroonprintsess Victoria ja Daniel Westling. Pärast seda on Madeleine ja Jonase kord.