Soome laulev näitleja Laura Marjaana Jurkka (53) on sunnitud jätma oma karjääri, kuna tervis ei ole enam see, mis oli kunagi, vahendab Ilta-Sanomat MTV3.fi.

Üks vähestest naishumoristidest Laura Marjaana Jurkka´le diagnoositi südamelihase degeneratsioon, mis sunnib naist loobuma karjäärist, mida ta armastab ning millega ta on tegelenud üle poole oma elust. Ametlikult jääb naine Seinäjoe linnateatris pensionile märtsi alguses, vaid 53-aastaselt. Laura haigus sai alguse ravimata gripist.

“Pärilikkustegurid mõjutavad haigust, aga lisaks sellele olin haigena tööl, nagu Soomes nii mõnigi teeb. Enestunne läks üha enam kehvemaks,” ütleb Laura Ilta-Sanomatele.

“Haiglasse läksin seetõttu, kuna tundsin, et hingeldan pidevalt ja alajäsemed olid tursunud. Seal siis avastatigi, et süda on selle kõige põhjustajaks. Nüüd aga peab Laura jätma teatri, sest ta ei tohi ennast koormata enam.”

“Ma pean kaalust alla võtma ja lõpetama alkoholi tarvitamise. Kehaliselt ei saa koormata ennast. Teatrist pean ma loobuma, sest seal ei saa ma öelda laval, et oodate hetk, ma pean natukeseks pikali heitma,” kirjeldab Laura.

Laura südameprobleemidest kirjutati esimesena Helsingin Sanomates ja ka Ilkkas.

Soome Teatrite Keskliit jagab kuldmedaleid neile, kes on olnud väga pikaajaline ning edukas lavakunsti edendaja. Kuldmedali saamine eeldab, et ollakse olnud selles valdkonnas vähemalt 30 aastat. Laura sai kuldmedali aastal 2010.