Kolmeteistkümne lapsega perest pärit lauljanna Rebecca Kontus jutustas ETV saates “Mida teie arvate?: Kärgpere”, et toetas väga kasulaste võtmist perre, kus ta üles kasvas. Tema sõnul peaksid lapsed kasvama perekonnas, mitte lastekodus.

Rebecca Kontus kasvas üles väga suures peres, kus lisaks tema enda viiele õele-vennale võeti veel seitse last perekonda. Saatejuhi Maire Aunaste küsimusele, kas ema arutas oma lastega kasulaste võtmist, kinnitas Rebecca, et ema arvestas nendega väga palju.

“Kuna tegelikult oli võimalus teha selline samm, et võtta kasulapsi perre, siis mina olin väga selle poolt. Ma leian, et on natuke jabur, et on inimesi, kes ei saa võib-olla lapsi ja nad ei teegi mitte midagi selle heaks, ja samas on väga palju lapsi, kellel ei ole perekonda. Just laste seisukohalt peaksid minu meelest lapsed kasvama perekonnas mitte lastekodus,” rääkis ta.

Tema ema kohta on tulnud palju kommentaare, kuidas see võimalik on, kuna paljud inimesed ei kujutavat ette sedagi, et suudaksid lapsendada kas või ühe lapse. Rebecca hinnangul peitub vastus suhtumises ja võimes armastada. “Kui on võime armastada ja jagada seda armastust, siis see on võimalik.”

Oletusega, et suures peres on lapsed vähem egoistlikud, ta aga ei nõustunud. “Ma ei ütleks, et see egoism nii väike oleks, kui ma iseenda peale vaatan,” ütles ta. Enda tulevikku ta päris 13 lapsega ette siiski ei kujuta, ent nentis, et elu ise näitab, mis lõpuks tuleb, sest ta ei ela plaanimajanduse järgi.