Raadio- ja telesaatejuht Kertu Jukkum (26) tegi kooliajal detektiivitööd, et tuvastada, millised koolivennad talle sõbrapäevaks kaarte saatsid. Täna Kertu aga sõbrapäeva üle tähtsustada ei taha. Kertu leiab, et on tore, et on päev, kus tuleks oma sõpru ja kallimaid erilisemalt meeles pidada, aga ei tasuks seda siiski ka ületähtsustada.

 

“Tõelised sõbrad ja lähedased on minu jaoks olulised kõikidel päevadel aastas,” ütles Jukkum Kroonikale. Ta märkis ka, et sõpradeta on maailm hall.

Ajakiri uuris ka, milline on olnud Jukkumi kõige romantilisem sõbrapäev. “Mulle meenub nooruspõlves tähistatud valentinipäev, kui üks austaja Jõgevalt Tartusse mulle järele sõitis, et lilled õigel päeval üle anda. Ootamatu reis, lennukipiletid ja õhtusöök on kah väga romantilised kingid olnud.”

Küsimusele, mis teeb tema jaoks sõbrast sõbra, vastab Kertu: “Selleks, et saada tõeliseks sõbraks, on vaja midagi enamat kui koos veedetud aega ja ühiseid hobisid. Sõbrast teeb sõbra usaldusväärsus ja mingi ühine joon. Meie karisma võib olla erinev, meie huvid võivad olla erinevad, aga meil on see miski, mis meil on ühine.”