OHMYGOSSIP — 2016. aastal läbi viidud uuring näitas, et enamik mehi (61%) ja naisi (59%) eelistaksid endiselt, et naine võtaks abielludes abikaasa perekonnanime. Viimaste aastate jooksul on muutunud sagedasemaks, et mees võtab endale hoopis naise perekonnanime.

2017. aasta novembris tehti statistika, mis näitas, et 1 mees kümnest, vanuses 18-34, loobub oma perekonnanimest naise kasuks.
Siin on 5 meessoost kuulsust, kes on traditsioonist välja astunud ning abiellumisel võtnud endale naise perekonnanime:

Marco Perego-Saldana, Zoe Saldana-Perego abikaasa
Zoe Saldana on kuulus Ameerika näitlejanna, keda nähtud filmides Avatar, Guardians of the Galaxy, Colombiana jne. Zoe Saldana ja Marco Perego olid olnud tuttavad vaid mõned kuud, kui abiellusid privaatsel üritusel aastal 2013. Paar aastat peale abiellumist teatati, et Perego on murdnud traditsiooni ja võttis endale perekonnanimeks Saldana. Naine kartis, et tema abikaasa kolleegid võivad seda hukka mõista. Marco´l polnud sellest midagi ja asi saigi kergusega otsustatud.

Jack White, Meg White´i eksabikaasa
Aastal 1997  loodi rockbänd nimega The White Stripes (lagunes aastal 2011), mis koosnes Jack ja Meg White´i duost. Vaatamata sellele, et paar esitles end muusikamaastikul, kui õde-venda, polnud nad tegelikult seda. Paar abiellus aasta enne bändi loomist ja lahutati aastal 2000. Mõlemad abiellusid uute inimestega, kui nad jätkuvalt veel koos muusikat tegid. Jack White kasutab professionaalsetel eesmärkidel ikka veel sama nime.

John Ono Lennon, Yoko Ono abikaasa
Kui John Lennon ja Yoko Ono (aastal 1969) Gilbraltaril abielluda otsustasid, soovis mees naise auks oma nime muuta. Selle asemel, et oma perekonnanime muuta, otsustas mees, et “Ono” on tema keskmine nimi. “Yoko muutis enda nime minu jaoks. Mina muutsin enda nime tema jaoks. Üks mõlemale, mõlemad üksteisele,” ütles mees. “Temal on sõrmus. Minul on sõrmus. See annab meile üheksa “O-d”, mis toob õnne. 10 poleks enam õnn.” Lennoni väide oli osaliselt ebaõige, sest tema teine keskmine nimi “Winston” andis neile ka 10-nda “O”

Jay-Z (Shawn Knowles-Carter), Beyoncé Knowles-Carter´i abikaasa
Shawn Carter otsustas oma nime muuta Knowles-Carter´iks, kui ta Beyoncé´iga aastal 2008 abiellus. Beyoncé soovis vastutasuks ka oma nime muuta, millele lisas mehe perekonnanime. Aastal 2018 uuendasid Jay-Z ja Beyoncé oma abielutõotusi, kus osalesid ka nende kolm last: Blue Ivy ja ühe aastased kaksikud Rumi ja Sir.

Carlos PenaVega, Alexa PenaVega abikaasa
Näitlejad Alexa Vega ja Carlos PenaVega abiellusid aastal 2014. Selle asemel, et oma perekonnanimest loobuda, otsustati olla loomingulised ja lisada perekonnanimedele teineteise omad – mis tegi kokku PenaVega. Paari esimene poeg Ocean sündis aastal 2016 ja 2019 aasta jaanuaris teatati teise perelisa ootusest.

Avafoto kuvatõmmis: Beyoncé ja Jay-Z/YouTube