OHMYGOSSIP — Aknet on teismelisena üsna tavapärane kogeda ja see on ebamugav (rääkimata piinlikkusest). Kahjuks puutuvad ka paljud täiskasvanud ikka veel aknega kokku, vahendab Women´s Health.

Tavaliselt, kui näole on tekkinud taas akne kõrghetk, kiirustad sa mõtetes esimese asjana poodi, et osta akne ravi või broneerid aja nahaarsti juurde. Te võite üllatuda, kui kuulete, et akne põhjustajaks on igapäevane meik, mida näole kannate.

Siin on 5 põhilist meikimisega seotud viga, mis võivad põhjustada aknet:

1. Vale puuderkreemi kasutamine
“Tehniliselt ei põhjusta enamus puuderkreeme aknet, aga osade koostis võib poore ummistada, mis aitab aknet põhjustavate bakterite kasvule kaasa,” ütleb sertifitseeritud dermatoloog David Lortscher. David soovitab kasutada puuderkreeme, mille peale on märgitud, et ei tekita komedoone, on hüpoallergeenne või mineraal-põhine, mis vähendab naha ärritumist ja pooride ummistumist.

2. Akne katmine liigse meigiga
“Paljud minu kliendid katavad oma akne liigse puuderkreemiga ja see tegelikult viivitab paranemisprotsessi ning põhjustab nahal edasist ärritumist,” ütleb dermatoloog Graig Austin. Kui akne ei saa õhku, peatub ka paranemisprotsess. Austin soovitab kõigepealt lasta aknel paraneda ja alles siis jälle puuderkreemi kasutada.

3. Sõrmede kasutamine meikimisel
“Sinu sõrmed kannavad palju mikroobe edasi ja ärritavad nahka,” selgitab Austin. Selle asemel kasuta meigipintslit või käsna ja puhasta neid regulaarselt.

4. Kasutad määrdunud meigipintsleid ja käsnasid
Kui sa ei pese oma tööriistu regulaarselt, võivad nad põletikulise nahaseisundi peamiseks põhjustajaks olla. Niisked meigipintslid on bakterite kasvulava ja kui sa käid sellega päevast-päeva üle oma kauni näolapi, võid ette kujutada…

5. Unustad oma nägu õhtuti korralikult pesta
Kui kasutad meigieemaldus salvrätte, et õhtuti oma meik eemaldada, ei ole see piisav. Salvrätid on soovitatav välja vahetada spetsiaalse meigieemaldusvahendi vastu.

Avafoto: Pexels/Valeri Boltneva

Loe lisaks:
6 KODUST nippi punnide ja akne raviks

Kendall Jenneri aknevastane retsept!

UURING: Punane vein võib aidata aknet leevendada