OHMYGOSSIP — Tihti ollakse kimpus sellega, et juuksed küll kasvavad, aga mitte eriti kiire tempoga. Iluspetsialistid kiidavad innovaatilist E&S peanahaspreid, mis puhastab õrnalt peanahale ladestunud kaltsiumisoolad, mis pidurdavad juuksekarvade ainevahetust ja peanaha hapnikuga varustamist. Allolevad nipid sobivad absoluutselt igaühele, kes soovivad nüüd ja kohe oma juuksekasvule vunki juurde lisada, vahendab Cosmopolitan.

10 nippi pikkade juuste kasvatamiseks:

1. Juuksed ei kasva üleöö
Terved juuksed kasvavad ühes kuus umbes 1 cm, vahel ka rohkem. Proovi siis juuksehooldust kannatlikkuse ja järjepidevusega teha.

2. Irooniline, aga käärid on su sõbrad
Kuigi juuste lõikamine ei muuda juukseid pikemaks, tuleb iga 10-12 nädala tagant juukseotste trimmimine kasuks. Lõhenenud juukseotsad vajavad äralõikamist ja kui jääd sellega hilja peale, tuleb hiljem veel suurem jupp maha võtta.

3. Kasuta iga juuksepesu ajal palsamit
Juukse värvimine, föönitamine ja sirgendamine kahjustab juuksekarva. Palsam aitab juuksekarva sees olevaid lipiide ja proteiine taastada. Lisaks soovitatakse kasutada peale pesu juukseotste jaoks õli/seerumit.
Loe lisaks: 7 põhjust, miks juuksehoolduses kasutada kookosrasva

4. Iga kord, kui pesema lähed, pole vaja šampooni kasutada
Inimesed unustavad juuksepesu ajal kasutada palsamit, aga tegelikult on hoopis šampoon see, mille võiks tihedamini unustada. Šampoon eemaldab juuksekarvalt naturaalsed õlid, mis aitavad juustel püsida pehme ja tervena. Šampooniga pestes tuleks õrnalt masseerida vaid peanahka ning ülejäänud juuksepikkus puutumata jätta, kuna sealt voolab veega nagunii mustus maha.

5. Kasuta korra nädalas juuksemaski ja E&S´i Magnessiumiga peanahaspreid
Õlgadeni juuksed ja veel pikemad on aastate vanused. Hooldav niisutav mask korra nädalas annab lisahoolitsust. Peanahka ravib hästi farmatseutide poolt heakskiidetud 15%-line E&S magneesiumiga peanahasprei – sprei eemaldab peanahalt sinna ladestunud kaltsiumisoolad, mis pidurdavad juuksekarvade ainevahetust ja peanaha hapnikuga varustamist. E&S´i sprei kaitseb teie peanahka ja juukseid välissaaste eest, annab juustele energiat ning tagab peanahale piisava magneesiumisisalduse, sügavpuhastab peanahka, stimuleerib ning aktiveerib peanaha karvanääpsude kasvu. Juuksesprei on 100% looduslik ja seda võivad kasutada igas vanuses inimesed, sh lapsed, rasedad ning imetavad emad, sobib ka diabeetikutele ja taimetoitlastele. Sprei imendub peanahale pihustades ülikiiresti, rakkudesse jõudmiseks kulub 5-15 sekundit. 10 pihustuses on 100 mg (28% RDA).
Loe lisaks: Kristiina ilublogi: Mask, millega saab juuksed juba nädalaga 3-10 cm pikemaks!

6. Kasuta juuste jaoks mõeldud vitamiine
Keha ja juuksed vajavad heaolu nimel mitmeid vitamiine ja mineraale. Vaata kõigepealt oma toitumisharjumused üle, kas saad kõik vitamiinid kätte. Näiteks biotiin ja MSM* on juustele väga kasulikud. Toidulisandite kasutamisel tuleb koguse osas väga tähelepanelik olla.

7. Harja oma juukseid nii nagu need oleksid õrn siid
Liiga tugev harjamine räsib juukseid. Juukseid tasub hakata otstest ülespoole harjama.
Loe lisaks: 4 NIPPI, mida tasub juukseid harjates silmas pidada

8. Vaheta puuvillane rätik satiini vastu
Klassikaline puuvillane rätik põhjustab juustele palju hõõrdumist, mis omakorda tekitab juustesse puntraid. Satiinist tehtud juuksekuivatusrätik on kiharate vastu hell.

9. Loputa juukseid peale pesu külma veega
Selline võte sulgeb juukse poorid ja nii ei pääse niiskus juustest välja ning neid on hiljem parem käsitleda. Külma veega loputamine aitab juustel kiiremini kasvada.

10. Vaheta patsi asukohta
Kui teed hobusesaba alati samasse kohta, satub see üks piirkond stressi. Tasub alati pats teha veidike uude kohta.

_____________________
* Mis siis ikkagi on see salapärane MSM, millest viimasel ajal üha rohkem räägitakse? Võimalik, et nii mõnigi teist teab, võimalik, et mõnigi ka tarvitab juba. Samuti on võimalik, et paljud teist pole sellest üldse mitte midagi kuulnud. Mitte segamini ajada kurikuulsa MMS-ga, millest kõik lehed pasundasid pikalt ja laialt.

MSM (metüülsulfonüülmetaan) on looduslik vesilahustuv orgaaniline väävliühend, see on toitaine, millel on tõeliselt palju ülesandeid meie kehas. Kuigi nimetus metüülsulfonüülmetaan võib tunduda hirmutavana, on MSM vähem mürgine, kui tavaline keedusool. Ta on meile sama ohutu kui vesi. Looduses leidub MSM-i vihma- ja järvevees ning seal, kuhu vihmavesi voolab. Looduslikult saab MSM-i süües mahekasvatatud juur- ja puuvilju. Värskete puuviljade söömine või C-vitamiini rohke mahla joomine samaaegselt MSM-i preparaadi kasutamisega on aga eriti kasulik, kuna MSM koos C-vitamiiniga osaleb organismis sidekoe, naha ja juuste moodustumisel. Looduslikku väävlit ongi nimetatud ka “ilu mineraaliks”, kuna ta aitab hoida juuksed läikivad, naha sileda ja jume noorusliku. Lisaks välisele ilule panustamisele mängib MSM olulist rolli sidekoe ja kõhre loomisel ning liigeste liikuvuse tagamisel. MSM tagab ka ensüümaktiivsuse, immuunsüsteemi toimimise ja hormonaalse tasakaalu. Ka on väävliühendil omadus muuta rakuseinu läbilaskvamaks, millest tuleneb tema omadus aidata organismil vabaneda kahjulikes ainetest ja teisalt jälle suurendada organismi võimet omastada toitaineid.

MSM aitab järgmiste vaevuste korral:
akne
allergiad
astma
seedetrakti häired
stress
vereringehäired
põletikud
paistetused
migreen
krooniline väsimus
vedelikupeetus
neeruhädad
maksaprobleemid
öised jalakrambid
seljavalud
liigesevalud
Lisaks:

suurendab rakkude elujõudu
aitab reguleerida insuliini tootmist
parandab naha elastsust
parandab mälu
vähendab sportimisjärgset väsimust
tugevdab kapillaaride seinu, tervendab veenilaiendeid
aitab kroonilise väsimuse puhul
aitab maksal väljutada toksiine
Lisaks kõigele eelpoolmainitule on MSM üks parimaid toitaineid puhastamaks keha mürkidest. Arvatakse, et see on vaata et hädavajalik komponent keha puhastamisel kõigest üleliigsest, vajalik energia tootmisel, raku varustamisel hapnikuga ning abiks immuunsüsteemi töös. Enne seda, kui põllumajandustoodang küllastati üle GMO-de, naftakeemiast valmitatud väetiste, pestitsiidide ja herbitsiidega, leidus orgaanilist väävliühendit toidus piisavalt, kuid tänapäeva “moodsa” põllumajanduse tõttu seda meie toidus napib ning tuleks vajadusel kindlasti muul viisil sisse võtta, kas siis pulbrilise toidulisandina või siis MSM kapslitena.

MSM säilib kehas tarbitavana 12 tundi, seega tuleks teda tarbida kaks korda päevas – hommikul ja õhtul. Alustada väiksematest kogustest. MSM läheb meie kehas kohta, kus vajadus tema järele on kõige suurem. Ühekordsest MSM-i võtmisest ei ole paraku aga kasu, tuleks tarvitada kuurina 1-2 nädalat kuni 2 kuud enne, kui võib näha märgatavaid tulemusi.
Allikas: Looduspere

Reklaam:
 

Avafoto: Pexel/Element5 Digital

Loe lisaks:
Söö neid toiduaineid ja juuksed pakatavad elujõust

VAATA mida teha, et juuksed kohevamad näeksid + VIDEO!

Millisele näotüübile sobivad enim pikad kiharad? + VIDEO, kuidas kasvatada endale jumalikult pikad juuksed!