OHMYGOSSIP — Kookosrasv on ilumaailmas väga hinnatud ning mis kõige parem – see on täiesti looduslik! Kookosrasva saab iluhoolduses kasutada koos mitmete teiste koostisosadega või ka niisama otse peale kandes, vahendab The Fashion Spot.

Kookosrasv teeb imesid ka juustega, kuna see sisaldab rasvhappeid ja E-vitamiini, mis aitab vältida proteiini kadumist juustest. Kui proteiin kaob, siis juuksed muutuvad hapraks ja katkevaks. Kui kasutad juuste hooldamiseks puhast kookosrasva, siis väldid sellega kõrvalisi ained nagu alkohol, silikoonid, muud kemikaalid, mis tegelikult teevad rohkem kahju, kui kasu. Kookosõli eelis teistest õlidest on see, et ta tungib sügavale juuksekarva sisse ning seeläbi annab efektiivsema niisutuse.

7 põhjust, miks kookosõli on juuste jaoks parim valik:

1. Lisab sära
Pane oma kätele veidi kookosrasva ja tõmba seejärel läbi juuste. See aitab juukseid siluda, jätmata liiga rasvaseks.

2. Toetab juuksekasvu
Kui hõõrud kookosõli peanahale, siis parandab see vereringet, mis on juuksekasvu aluseks. Selleks, et juukseid peast liiga palju ei langeks, masseeri kookosõliga oma peanahka 3-4x nädalas.

3. Hooldab juukseid
Tee juustele süvahooldust ilma kõrvaliste komponentideta. Pane juukseotstele enne magamaminekut paras kogus kookosrasva, harja õli juustesse laiali ning pese alles hommikul.

4. Kõõma teke kontrolli alla
Kookosõli aitab kõõma vastu. Hõõru väike kogus peanahale ja lase mõjuda 15 minutit. Peale seda pese juuksed šhampooniga puhtaks.

5. Tervemate juukseotste heaks
Kui märkad, et juba veidi peale eelmist juuksurikülastust hakkavad juuksekarvad otstest taas hargnema, niisuta otsi kookosõliga. See aitab aeglustada juukseotste lõhenemist.

6. Juuksed ei lähe sõlme
Peale pesu määri väike kogus kookosõli juukse poolde pikkusesse – see aitab niisutada ja pulstasid ära hoida.

7. Üldine juuste heaolu
Pidev kookosõli kasutamine juuksehoolduses aitab juuksekasvu soodustada ja neid üldises mõttes tervena hoida.

Avafoto on illustreeriv: Henna Peltonen (Ohmygossip Couture/ Nico Engström)

 

Loe lisaks:
Kookosrasv — vaimustav tervisekosutaja ja kosmeetiline abivahend!
OHMYGOSSIP — Kookosrasv on vaimustav tervisekosutaja ja kosmeetiline abivahend, mida on mõnus nii süüa, nuusutada, kui peale määrida. Kookosrasv sisaldab rikkalikult rasvlahustuvaid vitamiine ja antioksüdantseid mineraale tsinki ja seleeni, samuti kehale ülivajalikku kaaliumit, fosforit, mangaani, magneesiumit ja vaske.

DIY: Mask mis teeb juuksed imeliseks
“Mu juuksed on tuhmid ja kuivad. Mõned kuud tagasi surfasin netis ja vaatasin YTs inimeste juuksehoolduse videoid ja sattusin ühele videole, millest täna malli võtsin.

Kaunid läikivad juuksed, tugevad küüned ja siidine ihu õigel viisil
OHMYGOSSIP — Niisutuskreemid ei pruugi alati aidata kuiva naha puhul, kui toiduvalikust ei saa piisavalt rasvhappeid ja vitamiine. Ihu ja juuste seisukord hakkab üsna kiiresti märku andma, millistest ainetest on puudu, vahendab Iltalehti.