Muusik Ergo Korp räägib, et vanakooli muusikud on Eestis head, ent uuded lauljannad ei tõesta end kuidagi. “Kui kuulata praeguseid noori naislauljad, tunduvad nad olevat löödud kui ühe puuga, üldse ei eristu hääle poolest üksteisest. Tundub, et tehakse vähe tööd enda kallal ja eriti mugavaks on ju tehtud see, et kõik tehakse ära stuudios ja kui on vaja lives laulda, siis ei tule sealt eriti midagi aga näed, juba on staar,” avaldab Ergo Korp Gossip.ee-le.

Ergo Korp, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Sünnipäev on 6.oktoobril ja sünniaasta1983 ning sündinud olen Pärnu Linnas.

Kui noorelt tekkis huvi muusika ja laulmise vastu ning milline oli esimene laul, mille linti laulsite ja mis raadios kõlas?

Huvi muusika vastu tekkis juba väga noorelt, oma esimese kitarri sain kingituseks Jõuluvanalt kui olin 3 aastane, mida ma mängida loomulikult ei osanud. 9.aastaselt tekkis tahtmine muusikaga ja selle müstilise maailmaga lähemalt tutvust teha ja seega otsustasin proovida Pärnu Lastemuusikakooli kitarri õppima minna. Kui tavaliselt panevad oma lapsi Muusikakooli vanemad, siis minul oli see tahtmine endal. Tegin katsed ära ja ennäe imet sain kooli sisse. Minu esimeseks kitarriõpetajaks sai Peeter Prints (ehk endise nimega Peeter Šerbakov, kes mängis kunagi ansamblis NEMO) ja minu teiseks kitarri õpetajaks sai aastaid hiljem Marek Talts. Kahjuks puberteet tuli peale ja siis jäi 5.klassi pealt muusikakool pooleli. Peale seda sai hakatud noortebändi “Out Of Sight” tegema, bändi repertuaari kaks laulu “Kas ainult” ja “Tuhmunud mälestus” (mõlemad minu kirjutatud) said kõlapinda ka raadioeetris Raadio 2-hes ja Pärnu Raadios  – aasta siis oli 1999! Stuudios salvestas need lood toona Meelis Tauk kes on kaasa teinud ka ansamblis The Sun!

Mitu plaati olete senini presenteerinud ning millal on oodata järgmist?
Hetke seisuga on ilmunud 4 kauamängivat ehk CD-d! Esimene “Tuhmunud mälestus” ilmus plaadifirma TopTen alt 2005 aastal, selle plaadi repertuaar koosnes 98% minu enda kirjutatud lauludest ,toona aitasid plaati salvestada Audru Jõelaevanduse pundi mehed. Teine täispikk album “Käidud teid” ilmus aastal 2006 koostöös produtsent Marco Margnaga, aastal 2008 ilmus taaskord koostöös Marco-ga album lihtsalt nimega “ERGO” ja aastal 2010 tegi ettepaneku parimad lood minu esituses plaadile koondada muusikaprodutsent Peeter Kaljuste, mille tulemusena sündis album nimega “Minu Parimad” mis ilmus kogumiksarja “Kuldsed Eesti Shlaagrid “all.

Ja aastal 2011 käib vaikselt uue materjali kokku panemine, oleme selleks piisavalt aega võtnud, et mitte kiirustada ja eesmärgiks oleme seadnud terve plaat salvestada akustiliste pillidega ehk siis naturaalselt. Esimest singlit uuelt albumilt “Mu juurde sa jäid” on ka võimalik juba Raadio Elmar ja teiste maakondlike raadiote eetris kuulda. Antud laulu on endale võimalik ka koju soetada portaali Muusika24.ee vahendusel.

Pühapäeval olite külas Elmari Raadios ning saatejuht Lauri Hermannile sõnasite, et peale pausi laulate taas, miks vahepeal paus tekkis ning millal ametlikult laulma hakkasite?
Paus tekkis sisse just laulude kirjutamise osas, ideed said otsa. Viimane uus laul nägigi ilmavalgust 2008 aasta lõpp, kui sai koos noore lauljatari Christaga salvestatud duett pealkirjaga “Ainus mida soovin”.  See sai päris populaarseks, oli sees nii Elmari Raadio edetabelis ja juhtis oma 4 nädalat Saaremaa Raadio Kadi edetabeli “Kadi Tosin”.

Selles suhtes pole mina kui esinejana kuskile kadunud,et lavalaudadel olen üle Eesti iga nädalavahetus ülesse astunud. Lihtsalt salvestamise perioodi tekkis tühimik. See võis ka tekkida sellest, et pea iga aasta sai uus plaat ilmutatud ja see imes lihtsalt tühjaks. Sest oli nii, et ühe salvestamisega lõpetasime ja teisega alustasime!

Olete hetkel Berliinis, kas puhkate seal või esinete seal?

Momendil tulin lihtsalt ennast paariks päevaks tuulutama. Berliin on lihtsalt nii fantastiline linn, eriti just muusika sõbrale. Olen siin viibinud mitmeid kordi ja külastanud näiteks mõne artisti kontserti ja muusika valik plaadipoodides on võrratu eriti just Second Hand plaadi poodides. Kogun ise erinevat muusikat ja alati Berliinis või Londonis käies suureneb minu plaadikogu. Üldiselt reisin suhteliselt tihti, kuus korra vähemalt üritan minema lennata mõnda Euroopa suurde või väiksemasse linna, sest see aitab välja tulla rutiinist, mis tekib Eestis. Kuna olen seoses esinemistega Eesti mitmeid kordi läbi sõitnud, siis siin ei saa ennast laadida ja mõtteid koguda, kuna inimesed sinu ümber on koguaeg samad.
Aga esinemistest rääkides väljamaal, siis kuna Soomes on suur eestlaste kogukond, siis üle lahe olen ikka esinema sattunud, kui on kutsutud. Viimati sai Lahtis ühes Eesti-Soome pulmas laulmas käidud.

Huvialad?

Muusika ,mis küll viimased 8. aastat on olnud rohkem töö kui hobi, reisimine, filmikunst ja viimasel ajal on huvide hulka lisandunud ka lennundus ja lendamine.

Kes kuuluvad nimeliselt teie bändi?
Bändi kui sellist ei olegi ,on muusikud, kes aitavad teha stuudiotööd. Sinna hulka kuuluvad erinevad pillimehed. Kontserte ja esinemisi annan antud hetkel üksi “ERGO” ehk siis enda nime all!

Kas meenub mõni naljakas või põnev seik mõnelt esinemiselt näiteks mõne fänniga seoses?

Aastate jooksul on olnud igasuguseid juhtumeid, küll on naised lava ees rinnad paljaks võtnud jne….ei saa kahjuks kõike välja rääkida, muidu saaksin pärast mõne fänni käest tappa. Pean arvestama sellega, et pakun ikkagi inimestele meelelahutust ja inimene tuleb ennast kõrtsi ja pubisse välja elama ning on seal hoopis teistsugune, kui igapäeva elus ja seega näen pidevalt igasuguseid asju – näiteks kuidas abielunaine, kes on igapäevaselt tubli naine oma mehele ja ema lastele, ameleb kõrtsis mõne noore tüübiga jne… aga see mis kõrtsis või baaris toimub jääb ka sinna. On olnud juhuseid, kus mõni armukade mees helistab järgmine päev ja küsib minult ,et kellega tema naine eile Pubis oli…kahjuks jääb minu suu selle koha pealt lukku.

Teie kontakt – fänniaadress?

Kogu informatsiooni saab kätte minu Facebooki kodulehelt  – sealt saab ka kirju mulle saata!

Teie esinemised lähiajal?

Täismahus esinemigraafiku leiab samuti minu kodukalt. See täieneb pidevalt, sealt on seda kõige parem jälgida.

Millist muusikat ise meelsasti kuulate ning kas on ka mõni lemmikesineja Eesti artistide hulgas?

Eelistus kaldub ikka eesti keelsele muusikale, kuid vahest on ka mõnus häid lääne artiste kuulata. Eesti meeslauljatest kindlasti oma hea hääletämbri poolest tooks välja Ivo Linna, kellele vist sobib laulda küll igasugust erinevat muusikat. Ja naislauljatest oma tugeva ja teistest eristuva hääle poolest näiteks Anne Veski. Kui kuulata praeguseid noori naislauljad, tunduvad nad olevat löödud kui ühe puuga, üldse ei eristu hääle poolest üksteisest. Tundub, et tehakse vähe tööd enda kallal ja eriti mugavaks on ju tehtud see, et kõik tehakse ära stuudios ja kui on vaja lives laulda, siis ei tule sealt eriti midagi aga näed, juba on staar.

Millist raadiojaama meelsasti kuulate?
Eelistan kuulata enamasti muusikat plaatide pealt, kuna siis saan valida just sellist muusikat, mis endale vastavalt meeleolule sobib. Kunagi sai Elmari lainel püsitud aga see on kuidagi jutu poolest monotoonseks l&au
ml;inud. Viimasel ajal olen sattunud pidevalt Vikerraadio lainele, kuna seal on saated mõnusalt voolavad ja asi jookseb paremini.

Mida vaatate telerist huviga, millist saadet fännate?
Telerist vaatan huviga informatiivseid saateid, huvitav on see, et meelelahutust ei viitsi enam nii palju jälgida kui vanasti. Reisidel kindlasti jälgin hotellis CNNi või BBC-id. Fännasin kunagi sellist sarja kus Andrus Vaarik “Ivan Oravat” kehastas, mõnus meelelahutuslik huumor oli. Praegustele Aavandite ja Seppade huumorile ei ela kahjuks kaasa, kuidagi igav tundub.

Teie perekond, lapsed?
Lootusetult vallaline!

Millised on teie tulevikuplaanid?
Teha edasi seda, mis endale meeldib ja tore kui on selliseid inimesi, kellele minu tehtav muusika korda läheb. Nautida elu, sest me elame ajas, mis kipub käest libisema, seega tuleb elada mõnuga.