OHMYGOSSIP — 22- aastane mehe motiveeriv lugu on inspireerinud paljusid ülekaalulisi. Virginiast pärit Austin Shiffletti kiusati kooliajal tema kaalu pärast. Ühel päeval otsustas Shifflett, et tal on kiusamisest kõrini ja ta seadis endale eesmärgiks hakata elama paremini ja tervislikumalt.

Meest kiusati teismeliseeas eeskätt tema kehakaalu pärast. Kaaslased kommenteerisid lõunavahetunnil tema kandikul olevaid roogi ja see mõjus noormehele sedasi, et ta hakkas kurvastusest veel rohkem sööma. Lõpuks ta ei tahtnudki enam kooli minna, sest kiusajatega kokku puutumine ahistas teda.

Kui Shifflett puudumiste tõttu ajutiselt koolist eemaldati, tekkis tal kihu oma kaaluga midagi ette võtta. Nii loobus ta karbohüdraatidest* oma menüüs ning esimesed kilod kadusid kähku. Nähes, et kilod kaovad, tekkis Shifflettil isu veel rohkem kaalust maha võtta.

Nüüdseks on Shifflett ajakirja Today andmetel kaalust ühe aastaga kaotanud ligemale 75 kilo ja annab nüüd ise teistele tervislike eluviiside ja enda vormishoidmise kohta nõu. Noore mehe välimine ja sisemine muutumine on olnud tohutu ning pilte vaadates ei ütleks, et tegu on ühe ja sama isikuga.

https://twitter.com/Austin_Shifflet/status/681327186473713664?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AustinTXTopNews/status/705081903905271808?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.instagram.com/p/BAX26rsESZ6/

https://www.instagram.com/p/BBjdGGbESaD/?taken-by=austinashifflett

 

https://www.instagram.com/p/BFzL64YkSfk/?taken-by=austinashifflett

https://www.instagram.com/p/BAPy_EvkSUi/?taken-by=austinashifflett

________________________________________________________
Sahhariidid ehk glütsiidid (traditsioonilise, ent ebatäpse nimetusega süsivesikud ehk karbohüdraadid) on keemilised ained, mille molekulid on biomolekulid, mis koosnevad süsiniku, vesiniku ja hapniku aatomitest. Nad on saanud süsivesikute ehk karbohüdraatide nimetuse oma elementaarkoostise tõttu: ühe süsinikuaatomi kohta on valemi Cn(H2O)n järgi seotud üks molekul vett (süsinikuhüdraat). Et paljude sahhariidide empiiriline valem on kujul Cn(H2O)m, siis arvati ekslikult, et tegu on süsiniku hüdraatidega, mistõttu Carl Schmidt võttis 1844 kasutusele termini “süsivesikud” (Kohlehydrate, tänapäeva saksa keeles Kohlenhydrate). Sahhariididel võib siiski olla ka teistsugune empiiriline valem ning nad võivad sisaldada muid funktsionaalrühmi ja heteroaatomeid (näiteks lämmastik, väävel); teisalt on samasuguse empiirilise valemiga aineid, mis ei ole sahhariidid, sest nad ei ole hüdroksüaldehüüdid ega hüdroksüketoonid. Üldiselt on tegu sahhariidiga, kui aine molekulis leidub vähemalt üks aldehüüdrühm või ketorühm ja vähemalt kaks hüdroksürühma. Sahhariidid annavad ainevahetuseks ning aju ja närvisüsteemi tööks vajaliku energia ning on rakumembraanide koostisosa. Kuna nad seeduvad kiiresti, vabastavad sahhariidid oma energia kiiremini kui valgud ja rasvad. Süsivesikud annavad 4 kilokalorit ühe grammi kohta (17kJ).

Avafoto: Austin Shifflett veel ülekaalulisena

Vaata lisaks:
Üksindus on tervisele kahjulikum kui ülekaal – võib põhjustada enneaegset surma
OHMYGOSSIP — Ülekaal, suitsetamine ja alkoholism on riskifaktorid, mis mõjutavad eluiga. Sotsiaalne isoleeritus on aga kaks korda ohtlikum kui ülekaal ning võib enneaegse surma riski suurendada 50% võrra. Seda näitab USA-s läbiviidud uurimus, vahendab Aftonbladet.

Ott Kiivikas jagab rannahooaja eel kasulikke nõuandeid
OHMYGOSSIP — Kulturist Ott Kiivikasel läheb hari alati punaseks, kui keegi väidab, et tervislikult toitumine on hirmus kallis. “Meie rahakotist pole küll tervisliku toidu peale üüratuid summasid kulunud. Piisab, kui osta kvaliteetne tooraine ja teha kodus ise süüa.”

Isa elustiilivalikud võivad mõjutada mitut põlvkonda
OHMYGOSSIP — Ajakirjas The FASEB Journal avaldatud uuringust selgub, et mehe elustiili harjumused võivad mõjutada järeltulevaid põlvkondi. Nii võib isa suitsetamine suurendada lastele ja ka lapselastele edasikanduvate mutatsioonide arvukust.