“Tänapäeval me pole enam VIRU TRIONA esinenud, kuigi 10 aastat tagasi paaril korral mõnel eraüritusel küll. Me oleme valmis ka täna väikese kava, nii 5 – 6 laulu esitama, kui kellelgi peaks olema huvi. Kuna VIRU TRIO repertuaar meile endile väga meeldis, siis on ka kõik partiid hästi meeles ja pole probleemi nö “üles soojendada”,” räägib Merle Lilje Ohmygossip.ee’le.

Merle Lilje, te andsite “Viru Trio” plaadi välja. Rääkige palun sellest pisut lähemalt.
Tõepoolest ilmus ansambli VIRU TRIO CD plaat, millel on muusikat aastatest 1986 – 1991, kui ansambel tegutses Eesti NSV Riikliku Filharmoonia alluvuses ja põhiline esinemiskoht oli VIRU varietee Tallinnas. VIRU TRIO CD-plaat kannab pealkirja ” Tahan olla veel moes”, mis on meie ühe populaarse laulu pealkiri.

Millised lood on “Viru Trio” plaadil?
Plaadile on koodatud kõik 16 laulu, mida me esitasime ja ka salvestasime stuudios. Tuntumad nendest on “Tahan olla veel moes”, “Kes teab kui kaua”, “Kesköisel tunnil”, “Uue maailma ma loon”. Kuna ansambel lõpetas tegevuse juba 1991.aastal, siis tol ajal olid fonogrammid suurtel stuudiolintidel ja nüüd tuli need digitaliseerida ning ka puhastada, et saaks CD-le korraliku kvaliteediga.

Soovisime juba ammu plaati välja anda, kuid mitmetel põhjustel see venis – lootsime rahalist abi kultuurkapitalilt – kuid nähes, et toetust ei tule, siis otsustasime ise oma vahenditega plaadi välja anda. Ja õigesti tegime, sest lõpptulemus oli rõõmustav ja oleme õnnelikud oma otsuse üle – üks lõik Eesti muusikaajaloos on jälle täidetud huvitava muusikaga.

Mida põnevat meenutaksite “Viru Trio” aegadest?
VIRU TRIO periood oli põnev, laval olime 6 päeva nädalast, repertuaar vahetus, iga laulu jaoks olid uued lavakostüümid ja ka tantsuseaded. Kõige huvitavam lavastuse mõttes oli laul “Uue maailma ma loon”, mis oli Eesti esimene elektroonilise muusika fonogramm ja meie lavaline liikumine oli seatud breikar Naumovi poolt, st et me breikisime terve laulu vältel. Õnneks on sellest säilinud ka ETV arhiivis video, mis tõestab,et see tõesti nii oli…

Peale Viru varietee käisime esinemas ka Soomes ja mitmetel suurtel üritustel Tallinnas ja ka terves vabariigis.

Kes teile säravad esinemiskostüümid tegi?
Meil olid väga erilised ja kordumatud kostüümid, mille kavandite autoriks olid Zoja Järg, Agu Pilt ja Kustav Agu Püümann. Kostüümid valmistati peamiselt Linnateatri õmblusateljees.

Esinemisgraafik oli tihe ja pidime igapäevaselt olema nö lavavormis – tegime trenni ja seadsime liikumist iga päev Kalju Saarekese juhtimisel ja laulud õpetas meile selgeks Riho Lilje. Laulud salvestasime peamiselt Tallinna Linnahalli stuudios ja osalesid Eesti parimad instrumentalistid nagu Riho Lilje, Helmut Aniko, Aare Põder, Raul Vaigla, Ivar Must, Indrek Kallast, Priit Pihlap, Kalle Kauksi jpt.

Tänapäeval me pole enam VIRU TRIONA esinenud, kuigi 10 aastat tagasi paaril korral mõnel eraüritusel küll. Me oleme valmis ka täna väikese kava, nii 5 – 6 laulu esitama, kui kellelgi peaks olema huvi. Kuna VIRU TRIO repertuaar meile endile väga meeldis, siis on ka kõik partiid hästi meeles ja pole probleemi nö “üles soojendada”.

 

Loe ka:
Merle Lilje Ohmygossip.ee’le: Moskva on tundmatuseni muutunud
Juba 1960.aastal loodud naisteansambel LAINE lööb tänaseni laineid ning annab kontserte nii Eestis kui välismaal. Ohmygossip räägib Merle Liljega bändi Moskvas käigust ning aastalõpuplaanidest!

Merle Lilje Ohmygossip.ee’le: Tahan rahu ja stabiilsust, et ei peaks homse ees muretsema

“Olen murelik, kui jälgin, mis maailmas ja eriti endises NSV Liidus toimub. Tahan rahu ja stabiilsust, et ei peaks homse ees muretsema ja et mu lapsed saaksid oma elu samuti rahulikult ja õnnelikult elada, oma unistusi meie vabal maal ellu viia…” räägib muusik Merle Lilje Ohmygossip.ee’le.