OHMYGOSSIP — Kindlasti on keeruline pärast pikka selja taha jäänud abielu või kooselu hakata uuesti kohtingutel käima. Isegi kui sind peetakse parimaks flirtijaks, võib siiski teele sattuda mõni möödapanek, kirjutab Iheatintelligence.

Esiteks pole uute inimestega kohtumised või kohtingustseenid enam need nagu “vanadel headel aegadel”. 40-ndaks eluaastaks on ka su maailmavaade täielikult muutunud, kui nooremana.

1. Olgu su ootused realistlikud
Kui sa kujutled oma peas järgnevat stseeni: käid hiliste tundideni mööda baare ja oled eriti seltskondlik, käid koguaeg igasugustel üritustel…noh, see ei pruugi just täpselt nii minna nagu fantaseerid. Võib-olla on olemas mõni 40-aastane naine, kes on võimeline seda kõike tegema, kes teab? Enamustele on see tegelikult keeruline ülesanne, sest on raske kõik see oma tihedasse ajakavva mahutada – olgu see siis töö või lapsed (kui juhtub olema mõni) või mõlemad korraga, mis ajakava hõivavad.

Seetõttu ongi interneti tutvused mugavaim viis oma tutvumistegevuse võimaldamiseks. Sel moel saad olla mugavalt kodus ja alustada vestlust võõra inimesega, kes võibki su jaoks olla see õige. Aga sa peaksid hoidma midagi väga olulist meeles…

2. Ole autentne, kui tutvud inimestega veebis
Nimelt, ole aus. Alati on üsna suur kiusatus muuta oma välimust – seda teevad kõik, vanusest hoolimata. See pole hea mõte, eriti veel, kui otsid potensiaalset püsivat suhet. Peamine sõnum on selline: et meelitada endale sobiv inimene ligi, peaksid olema võimalikult ehe.

Ebaaususest tuleks eemale hoida, kuna see ei tooks sulle pikas perspektiivis kasu. Niisiis, ütle “ei” kiusatusele panna üles endast foto, kui olid noorem ja ole lihtsalt sina ise. Sa oled seda väärt ja näed välja suurepärane!

3. Ära looda ainult tutvumisrakendusele
Tutvumine ainult veebis ei peaks olema mingil juhul piirang. Kui soovid või kui on aega, käi ja tutvu inimestega ka näost-näkku. Mine oma lemmik baari, kohvikusse või mujale ja lihtsalt naudi iseennast.

Oluline on mitte unustada jätta tähelepanuta neid võimalusi, mida reaalne elu läbi juhuse pakub.

4. Ole kannatlik
Kui sa oled just lahutanud abielust, mis ei toiminud su jaoks või oled olnud mõnda aega vallaline – mis iganes olukord on – proovi olla lihtsalt kannatlik. Võib esineda kalduvus konkreetsetele ootustele ja tahtetakse juba esimese korraga kohata seda õiget. Teatud kiirustamine on muidugi mõistetav, sest oled ilmselt oma kaaslast juba pikalt soovinud ja oodanud.

Peamine on säilitada kannatlikkust ja positiivsust, sest kiirustamine ja pahameel lükkaks sinu võimalusi tõelise armastuse leidmiseks ainult edasi.

5. Ära ole oma soovitus liiga kinni
Kui sul on kombeks paari esimese minutiga ära tunda, kas kaaslane on sulle loodud või mitte, võid ebaõnnestuda. 40-ndates kohtamine tähendab, et sa suure tõenäosusega juba tead, mida otsid, aga mingil põhjusel paljud naised avaldavad endale survet, et kaaslane tuleb leida hästi ruttu.

Nagu juba eelnevalt mainitud, siis kiirustamine ja negatiivne meelestatus tõmbab kogu üritusele vee peale. Pea meeles, et on suur vahe hinnangute andmisel ja “kõhutunde järgi otsustamisel”

6. Pole vaja minna kohtingule kellegagi, kes meenutab sulle endist partnerit
See on omamoodi ootuspärane, et hakkad endise partneriga sarnaseid jooni otsima. Eriti veel, kui tuttavlikkus on ju mugav. On üks loogiline küsimus, mida endalt sellistel puhkudel küsima pead: kui sul ei tulnud sellist tüüpi inimesega varem midagi välja, miks peaks nüüd?

Seetõttu peaksid mõistlikult pingutama, et ei satuks kohtama inimesega, kes ei mõju sulle hästi. Selleks on vaja seesmiselt paraneda ja rahu leida. Tee seda enda tempos ja kui vaja, otsi ka professionaalilt abi. Põhiline on lubada endal kogeda midagi täiesti uut, aga mitte korrata eelmiseid ebatervislikke partnerluse tsükleid.

Kokkuvõtteks võib öelda, et tõelise armastuse otsimine 40-aastaselt on võrreldes kahekümnendatega väga erinev, aga see toob kaasa hulga uusi võimalusi. Seni, kuni oled autentne ja annad endale võimaluse, pole absoluutselt mitte mingisugust takistust, et leida täielik, tulvil armastust suhe.

Avafoto: Pixabay/Rachel Scott

Loe lisaks:
10 VALET, mida esimesel kohtingul kuulda saad

5 kirjapanemata reeglit kohtingute kohta, mida paljud enesele ei tunnista

KOHTINGUIDEED, millega palju raha kokku hoida, aga topelt lõbutseda!