OHMYGOSSIP — Väga paljud naised usuvad jätkuvalt teatud müütidesse, mis käivad rasedaks jäämise kohta. Need müüdid on tobedad, aga mingil põhjusel osad täiskasvanud siiski usuvad neisse, vahendab Women´s Health.

Fertility & Sterility ajakiri avaldas uuringu, mille sõnul usuvad paljud naised teatud müütidesse, mis on seotud nende viljakusega. Nendesse uskumine mõjutab teie rasedaks jäämise võimalusi.
Uuringus reastati 4 kõige tavalisemat müüti:

1. Ebaregulaarne tsükkel ei mõjuta rasedaks jäämist
Kui tsükkel on ebaregulaarne ja täiesti ette ennustamatu, see mõjutab aega, kui palju kulub rasedaks jäämisele. Rasestumise tõenäosus langeb, kui menstruatsioon esineb aastas vaid paar korda ja kui tsükli kestus varieerub igal korral, on keeruline mõista, millal ovulatsioon tegelikult toimub.

2. Vanus ei mõjuta viljakust
Viiendik naistest ei tea, kas ja kuidas on iganemine viljakusega seotud. Kuigi paljud naised jäävad tänasel päeval aina hilisemas eas lapseootele, ei tähenda see sugugi, et pärast 35-ndat eluaastat oleks rasedaks jäämine sama lihtne, kui 20-sena. “Kõrgemas eas võtab rasestumine kauem aega, katkemise oht on suurem ja tõenäosus, et lapsel võib olla geneetilisi kõrvalkaldeid (nt Downi sündroom),” ütleb sünnitusabi, günekoloogia ja reproduktiivteaduse dotsent Lubna Pali.

3. Teatud poosid parandavad rasedaks jäämise võimalusi
Gravitatsioonil ei ole rasestumisega mitte mingeid seoseid, aga üle kolmandiku naistest arvavad, et kindla vahekorra poosiga on suurem tõenäosus lapseootele jääda. Müüdi uskumisest pole hullu, sest erinevad asendid ei mõju rasedaks jäämisele negatiivselt.

4. Tuleb oodata ovulatsiooni ja olla vahekorras just ovulatsiooni toimumise ajal
Vaid 10% uuringus osalenud naistest teadis, et vahekorras tuleks olla enne ovulatsiooni. Kodus teostatavad ovulatsioonitestid annavad märku, kui ovulatsioon toimub 24-48 tunni pärast. Soovitatav on olla vahekorras kohe, sest sperma elab naise kehas 3-5 päeva pärast suguühet.

Avafoto: Pexels/Pixabay

Loe lisaks:
23-aastane Saana on püüdnud nii Soomes kui Eestis end steriliseerida lasta: Hirm raseduse ees hävitas seksuaalelu

Rasedus ja vitamiinid – milliseid vitamiine peaks lapseootel naine tarvitama?

Need on küsimused, mida tütred oma emadele esitaksid, kui vaid julgust jaguks