OHMYGOSSIP — Nii mõnigi naine on mõelnud, et võiks säravama näoilme mõttes ripsmepikendusi proovida. Ripsmepikenduste kasuks räägib asjaolu, et juba hommikul ärgates tekib teil tunne nagu oleksite kena meigiga.

Kui oled otsustanud ripsmepikenduste kasuks, tuleks kindlasti tutvuda alljärnevate ohtudega, mis paigaldusega kaasneda võivad.  Spetsialisti sõnul on korrektselt paigaldatud ja hooldatud ripsmed ohutud ja heaks vahelduseks. Ripsmespetsialist Courtney Akai vastab enimlevinud küsimustele.

Kas kõigile on võimalik paigaldada tihedaid ja lopsakaid ripsmepikendusi?
Kõikide ripsmed on erinevad ja ka ripsme kvaliteet mängib rolli. Kui sul juhtuvad olema lühikesed ja õhukesed ripsmekarvad, ei saa te liiga pikki pikendusi panna (kui sa just ei taha riskida sellega, et su oma ripsmekarv häviks). Kui oma ripsmed ei jaksa kunstripset kanda, kukuvad need lihtsalt ära ja oma karv kahjustub. Kui oled ebakindel, alusta tagasihoidlikust tulemusest. Ripsmete juurde lisamine on alati lihtsam, kui hiljem eemaldamine.

Klassikalised ripsmepikendused või volüümiripsmed?
Praegu võib valida klassikaliste ripsmepikenduste ja volüümiripsmete vahel. Omakorda on võimalik pakkuda eri pikkuses, paksuses ja kaarduvuses kunstripsmeid. Kui klassikaliste ripsmepikenduste karv on oma ripsmetest 6–8 korda jämedam, on volüümiripsmete karv oma ripsmekarvaga võrdeline. Kunstkarvad kinnitatakse enda ripsmekarvade külge selleks ettenähtud liimiga. Volüümiripsmete puhul võib ühe karva asemel liimida oma ripsmele koguni 2–7 pikendust, nii et kokku saab klient silmale 200–700 karva.

Kui kaua kunstripsmete paigaldamine aega võtab?
Tavaliselt kulub paigaldamisele umbes 2 tundi ja ripsmeid tuleks hooldamas käia 3-4 nädala tagant. Hooldusele kuluv aeg on lühem.

Mis juhtub, kui ripsmeliim kogemata silma satub?
Kui professionaal ripsmeid paigaldab, on silmad koguaeg kinni. Väga oluline on kindel olla, et ripsmeliim ei sisalda ohtlikke koostisosi ning alati on võimalus ka küsida, kas antud ripsmeliim ikka on ripsmete liimimiseks mõeldud. Lisaks on oluline teha vahet, milline on põletik ja milline allergiline reaktsioon. Professionaal saab põletiku teket ära hoida, aga allergilise reaktsiooni üle tal kontroll puudub. Kui sul on varasemalt liimidele allergilisi reaktsioone olnud, teata sellest ka ripsmetehnikule.

Kas ripsmepikendustele võib ripsmetušši panna?
Kui sa pead ilmtingimata ripsmetušši kasutama, pane seda mõõdukalt. Üldiselt liimib ripsmetušš kunstripsmed omavahel kokku ja tulemus ei jää kohev ning õhuline. Lisaks on tuši eemaldamine vaevarikas ning kahjustab pikendusi.

Kas silmade vesisus on ohumärk?
Ripsmepikendused ise ei põhjusta vesisust, kipitust, punetust või ärritust. Kuigi need tunnused ei ole ohtlikud, tuleb sellisest sümptomist kindlasti hiljem tehnikule teada anda. Kui sümptomid halvenevad, tuleb arsti juurde pöörduda.

Kas on mingeid tooteid, mida peaks vältima?
Paljud asjad sõltuvad kasutatud liimist. Näiteks kui on kasutatud tundlikele silmadele mõeldud liimi, tasub hoiduda õlitoodetest ja meigieemaldajast silmade ümbruses. Veekindlat ripsmetušši tuleks kindlasti vältida, kuna selle eemaldamine on keeruline.

Sellist tulemust ei soovita isegi vaenlasele mitte:

https://www.instagram.com/p/BbvlmxNjFoZ/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BP_lE1PDEgi/?tagged=lashextensionsgonewrong

https://www.instagram.com/p/BYL_I91A5r_/?tagged=lashextensionsgonewrong

https://www.instagram.com/p/BNqHVQ9g9cR/?tagged=lashextensionsgonewrong

Avafoto: Pexels